Genel Energy: Taktak’ta yüzde 40 artış

15-02-2018
Rûdaw
Etiketler Petrol Genel Energy
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Genel Energy Şirketi, Taktak bölgesinde açtıkları yeni bir petrol kuyusuyla, petrol üretiminde yüzde 40 artış sağladıklarını açıkladı.

 

Kürdistan Bölgesi’nin Taktak bölgesinde petrol arama çalışmaları yürüten Genel Energy Şirketi, bölgede buldukları yeni bir petrol kuyusuyla, petrol üretiminin yüzde 40 artış sağladıklarını duyurdu.

 

Genel Energy CEO’su Murat Özgül tarafından yapılan açıklamada, Taktak sahasında petrol üretimin artmasıyla birlikte bölgedeki petrol rafineri kapasitesinin artacağını belirtti.

 

Açıklamada, Taktak rafinerisinin 2017 yılı Kasım ayı petrol ihracatıyla, Kürdistan Bölgesi Hükümeti tarafından kendilerine 11 milyon 50 bin dolar ödeme yapıldığı kaydedildi.

 

Kürdistan Bölgesi’nde petrol arama çalışmalarını geliştirmede büyük katkısı olan şirketlerden biri olan Genel Energy Şirketi açıklamasında ayrıca, ortağı olan DNO ile Tawke rafinerisinin petrol ihracatından dolayı Erbil’den, yaklaşık 54 milyon 730 bin doların verildiği duyurdu.

 

Şirket, aralarında Kürdistan Bölgesi’nin Taktak ve Tawke sahalarının da bulunduğu pek çok farklı sahada petrol/gaz arama ve üretim faaliyetlerini yürütüyor.

 

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, geçen yılın 24 Temmuz’unda, borçlarının silinmesi karşılığında Tawke petrol yatağındaki hisselerinin yüzde 20'sini DNO şirketine verdiğini açıklamıştı. Hükümet, aynı yatakta borçların silinmesi karşılığında hisselerin yüzde 4.5'inin de Genel Energy'e verdiğini kaydetmişti.

 

19 Ocak’ta Genel Energy Şirketi tarafından yapılan açıklamada ise, Kürdistan Bölgesi’ndeki Miran ve Bine Bawi yataklarında bulunan doğalgaz yedek kapasitesinin tahmin edilenden çok daha fazla olduğu belirtilmişti.

 

Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile söz konusu şirketler arasında yapılan anlaşmalar 1 Eylül 2017 - 31 Temmuz 2022 tarihleri arasında geçerli olacak.

 

İngiliz - Türk ortak yapımı olan Genel Energy, Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile uzun vadeli petrol ve doğalgaz üretimi için anlaşan şirketlerden biridir. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli