PKK’li Kalkan: Referandum yapılamaz

22-08-2017
Rûdaw
Etiketler Duran Kalkan Kürdistan Referandumu
A+ A-

Haber Merkezi - PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, Kürdistan Bölgesi’nde 25 Eylül’de yapılacak olan bağımsızlık referandumunun "yapılamayacağını" savundu.

 

PKK’ye yakın bir televizyon kanalına konuşan Kalkan, “Güney Kürdistan’da referandum tartışmasını bir propaganda olarak öne attılar. Bununla bazı çevreleri etkilemeye çalıştılar. Bize karşı propaganda olsun diye kullanmak istediler” dedi.

 

Kalkan devamında şu ifadelerde bulundu:

 

“Bu referanduma kim karar veriyor? Referandum yapan bir sistem yok, işleyen bir demokrasi yok! Bir yönetim karar almış, ama o yönetim yetkiyi kimden alıyor? Yetki aldığı sistemi işletebiliyor mu? Bunların hiçbirisi yoktur. Kürt toplumunun onayını almış mıdır? Dört parça Kürdistan’da demokratik siyasetin onayını almış mıdır? Ulusal kongre oluşturulmuş mu? Bu referanduma kim karar veriyor? ‘Ben yaparım olur’ demek dar bir propaganda işine benziyor.”

 

Kürtlerin bağımsızlık ve özgürlük haklarına referandumla karar verilemeyeceğini öne süren Kalkan, “Zaten bu hak, Kürt halkının devredilemez, tartışılamaz, engellenemez hakkıdır. Bu halk mutlaka bağımsız ve özgür olacak. Bilinçlenecek, örgütlenecek, savaşacak, bedeli neyse ödeyecek, gerekirse yüzyıllarca savaşacak ama sonunda mutlaka kazanacak!” dedi.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli