Goran’dan ‘Koye saldırısı’ için acil çağrı

08-09-2018
Rûdaw
Etiketler Goran Koye Rojhılatlı Partiler KDP-İ HDK Saldırı İran
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Parlamentosu Değişim Hareketi (Goran) Grubu, bu sabah, İran güçlerinin Koye’de Rojhılatlı partiler Kürdistan Demokrat Partisi - İran (KDP-İ) ile Kürdistan Demokrat Partisi (HDK) merkezlerine düzenlediği saldırıyı kınayarak Kürdistan Parlamentosu’nda olağanüstü oturumun düzenlenmesi için çağrıda bulundu.

 

İran güçleri bu sabah Erbil’e bağlı Koye ilçesinde bulunan Rojhılatlı partiler KDP-İ ile HDK’ın merkezlerine saldırı düzenledi. Saldırı sonucu 14 kişi şehit düştü 39 kişi de yaralandı

 

Kürdistan Parlamentosu’ndaki Değişim Hareketi (Goran) Grubu, İran güçlerinin Koye’de Rojhılatlı partiler KDP-İ ile HDK merkezlerine düzenlediği saldırı nedeniyle yazılı bir açıklama yayımladı.

 

Goran, saldırıyı kınayarak Kürdistan Parlamentosu’nda olağanüstü oturumun düzenlenmesini talep etti.

 

Yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

 

“İran devletinin saldırısını, katliam siyasi ve yasal ihlaldir. Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin bu felakete karşı tavır koyarak sesizliğini bozmasını talep ediyoruz. Kürdistan Parlamentosu’nda olağanüstü oturum düzenlenerek saldırı karşısında ciddi ve yasal tavır ortaya konulmasını talep ediyoruz.”

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli