Hakkari’ye Çinli gelin

19-02-2018
Rûdaw
Etiketler yüksekova Çinli gelin
A+ A-

Haber Merkezi - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden Kurtuluş Çapraz, Çinli Shan Shan ile evlendi. Çiftin, düğünü Yüksekova'da yapıldı.

 

Yüksekova ilçesinden Singapur'a giden, oradan da Çin'e yerleşerek burada lokanta işletmeciliği yapan Kurtuluş Çapraz hayatını Shan Shan'la birleştirdi.

 

Çiftin, Yüksekova'da yapılan düğünlerinde renkli görüntüler ortaya çıktı.

 

 

 

Büyük mutluluk yaşadığını belirten Shan Shan, geleneklerin farklı olduğunu, en çok da düğüne gelen kalabalığın kendisini şaşırttığını söyledi.

 

 

Shan, şu ifadeleri kullandı:

 

“Biz 7 yıldır birlikteyiz ve Kurtuluş ile evlenmek istedim çünkü bana çok iyi davranıyor, bana güzel yemekler yapıyor. Anneme ve babama ilk söylediğimde yabancı oldukları için önce tedirginlik yaşamışlardı. Ardından da ikimizin mutluluğu için kabul ettiler.”

 

 

Bundan sonraki yaşamlarını Çin'de sürdüreceklerini dile getiren damat Kurtuluş Çapraz, şunları dedi:

 

“Daha önce Singapur'da çalışıyordum, sonra Çin'e geçtim. Orada çalışıyorum. Aşçı olarak gittim sonra kendi yerimi açtım. Shan Shan'la bir kafede kahve içerken tanıştık. 7 yıl süren beraberliğimiz oldu. Ondan sonra evlenmeye karar verdik. Düğünümü de akrabalarımla birlikte yapmak istedim.”

 

Gelinin annesi Li Zhi Fen ise Hakkari'yi çok sevdiğini, gösterilen misafirperverlikten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli