Başkan Barzani, ABD heyetini kabul etti

31-08-2018
Rûdaw
Etiketler Başkan Barzani Brett McGurk Erbil ABD Irak
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Başkan Mesud Barzani, Erbil’in Selahaddin ilçesindeki konutunda ABD Başkanı’nın IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk’u kabul etti.

 

Başkan Barzani’nin resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre, Barzani bugün Brett McGurk ve beraberindeki heyeti kabul etti.

 

ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Douglas Silliman ve Erbil Başkonsolosu Steve Vang’ın da yer aldığı görüşmede Irak’taki siyasi süreç ve yeni hükümeti kurma çalışmaları değerlendirildi.

 

Irak’ta yeni kurulacak hükümet için siyasi taraflar arasında varılacak uzlaşı noktasında yaşanan zorlukların değerlendirildiği görüşmede, bölgede yaşanan son siyasi gelişmeler de masaya yatırıldı.

 

Görüşmede, kurulacak yeni hükümetin Irak’ın tüm bileşenler arasında gerçek bir ortaklık prensibiyle hareket etmesi gerektiğine vurgu yapan taraflar, Irak’taki siyasi belirsizlik süreci son bulana kadar görüşmeleri sürdürme konusunda hemfikir oldu.

 

McGurk, en son 20 Ağustos’ta Başkan Barzani ile bir araya gelmişti.

 

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da Çarşamba günü Irak’ta yeni hükümet kurma çalışmaları konusunda Barzani ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.



Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli