Seçim propagandalarında fotoshop damgası

19-04-2018
Rûdaw
Seçim propagandaları sürüyor
Seçim propagandaları sürüyor
Etiketler Seçim2018
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - 12 Mayıs’ta yapılacak olan Irak Parlamento seçiminde özellikle kadın adayların seçim posterlerinde aşırıya kaçan fotoshop görüntüleri seçmenlerin dikkatini çekti.

 

Irak'ta 12 Mayıs'ta yapılacak seçimler için 7 bin 376 aday yarışıyor. 37 milyon nüfuslu Irak'ta 24 milyon seçmen bulunuyor.

 

Seçim propaganların başlamasıyla adayların posterleri de cadde ve duvarlardaki yerlerini aldı.

 

Rûdaw’a konuşan Kürdista Demokrat Partisi (KDP) adayı Heşu Rebwar Ali, “Hiç şüphesiz posterlerde estetik güzellik göz önüne alınıyor. Ancak güzellik ve bilgi donanımı konusunda bir dengenin olması gerekiyor. Çünkü propaganda sürecinde sadece güzellik yetmiyor. Kadınlar bilgi donanımına sahip olması gerekiyor” dedi.

 

Konuya ilişkin Rûdaw’a konuşan fotoğrafçı Seywan Kerim, “Tüm adaylar fotoğraflarında düzenleme yapılmasını talep ediyor” dedi.

 

Özellikle Iraklı bazı kadın adayların aşırıya kaçan fotoshopları ise onları tanınmayacak hale getiriyor. Söz konusu durum ise seçmenler arasında dalga konusu oldu.

 

Kadın adayların aşırıya kaçan fotoshoplu posterleri sadece sosyal medyada değil, bazı Iraklı liderler tarafından da tartışma konusu oldu.  

 

Sadr Hareketi lideri Mukteda Sadr, konuya ilişkin, “Durum hem ağlanacak hem de gülünecek bir boyuta geldi. Hiçbir şekilde şehvet uyandıracak fotoğraflarla oy talep edilmemeli” diyerek, adaylarını da bu konuda uyardı.

 

Irak Parlamentosu’nda kadınlara yüzde 25 kota ayrılmış durumda. Seçimde 2 bin 14 kadın aday oldu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli