Pique: Militan da değilim pişman da

05-10-2017
Rûdaw
Etiketler Gerard Pique
A+ A-

Haber Merkezi - Katalonya'nın bağımsızlığına destek verdiği için İspanya’da hedef haline gelen Barcelona’nın yıldız oyuncusu Gerard Pique, kendisini hiçbir zaman bir militan olarak görmediğini ve yaptıklarından pişman olmadığını söyledi.

 

Pique, düzenlediği basın toplantısında, İspanya Milli Takımı'ndaki geleceğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Milli takım kampındaki ilk gününde taraftarlardan hakaret içerikli tepkiler aldığını kaydeden Barcelonalı futbolcu, "Hakarete maruz kalmak ve ıslıklanmak hoş değil. Tüm bunlar, benim için zor şeyler. Ama milli takımı bırakmak beni ıslıklayanları haklı çıkarır. Bir bağımsızlık yanlısı, İspanya Milli Takımı'nda oynayabilir. Bağımsızlık yanlısı olmak İspanya'ya karşı olmak demek değil" diye konuştu.

 

Pique, "15 yıldır milli formayı giyiyorum. Burası, benim için aile gibi ve milli formayı giymem için en geçerli sebeplerden biri de bu. İspanya Milli Takımı'nda oynamaktan büyük gurur duyuyorum. Kimse bundan şüphe duymasın" ifadelerini kullandı.

 

Katalonya'daki bağımsızlık referandumunda oy kullanan ve sosyal medyada yayımladığı mesajlarla destek veren Pique, kendisini hiçbir zaman bir militan olarak görmediğini ve yaptıklarından pişman olmadığını vurguladı.

 

Yıldız futbolcu, İspanya Milli Takımı'nı 2018 FIFA Dünya Kupası'nın ardından bırakma isteğini de yineledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli