Erdoğan: Aramızdaki dayanışma birilerini kıskandırıyor

26-07-2018
Rûdaw
Etiketler Erdoğan Putin Rusya Türkiye
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

 

Erdoğan ile Putin, , Güney Afrika Cumhuriyeti'nde yapılan 10. Brezilya-Rusya-Hindistan-Çin-Güney Afrika (BRICS) Zirvesi kapsamında Four Seasons Otel'de ikili bir görüşme gerçekleştiriyor.

 

Four Seasons Otel'de, Güney Afrika Cumhuriyeti'nde yapılan 10. Brezilya-Rusya-Hindistan-Çin-Güney Afrika (BRICS) Zirvesi kapsamındaki ikili görüşme Kürdistan Bölgesi saati ile 19.55'te başladı.

 

Erdoğan, görüşme öncesi yaptığı açıklamada, “Öncelikle bu BRICS Zirvesi'nde sizlerle bir araya gelmekten duyduğum memnuniyeti gerek şahsım gerek heyetim adına ifade etmek istiyorum” dedi.

 

Türkiye ile Rusya’nın şu anda siyasi, askeri, ekonomik, kültürel, ticari ve bütün alanlarda gerçekten çok ciddi bir yükseliş yakaladığını ifade etti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasında 100 milyar dolarlık hedef olduğunu anımsatarak, "Bu gidişle bu hedefi de yakalayacağımıza inanıyorum çünkü bu konuda bir inanmışlığımız var. Turizmde gayet güzel gelişmeler söz konusu. Öyle zannediyorum ki bu yıl hakikaten 6 milyon gibi bir turist noktasında Türkiye'yi ziyaret edecek. Tüm bunlarla beraber aramızdaki her türlü dayanışma birilerini de gerçekten kıskandırıyor" diye konuştu.

 

Türk heyetinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile MİT Başkanı Hakan Fidan da hazır bulundu.


Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli