OPEC+ komitesi petrol üretim politikasında değişikliğe gitmedi

03-04-2024
Rûdaw
Etiketler OPEC+ Petrol
A+ A-

Haber Merkezi - OPEC+ üyesi ülkelerin petrol ve enerji bakanları toplantısında petrol üretim politikasında değişiklik yönünde bir tavsiyede bulunulmadığı bildirildi.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC+ olarak bilinen Rusya liderliğindeki müttefikleri, piyasayı ve üyelerin hâlihazırda uzatmayı kabul ettikleri üretim kesintilerini uygulamalarını gözden geçirmek için çevrimiçi bir Ortak Bakanlık İzleme Komitesi (JMMC) toplantısı düzenledi.

JMMC, Ocak ve Şubat 2024 aylarına ait ham petrol üretim verilerini inceledi ve katılımcı OPEC ve OPEC dışı ülkeler için İşbirliği Bildirgesi'nin yüksek düzeyde uygunluğunu kaydetti.

Komite, Irak ve Kazakistan'ın tam uyumluluğa ulaşma ve aşırı üretimi telafi etme taahhütlerini memnuniyetle karşıladığını açıkladı.

Komite ayrıca Rusya'nın 2024 yılının ikinci çeyreğindeki gönüllü düzenlemelerinin ihracat yerine üretime dayalı olacağı yönündeki açıklamasını da memnuniyetle karşıladı.

Ocak, Şubat ve Mart 2024 ayları için aşırı üretim hacimlerine sahip katılımcı ülkeler, ayrıntılı planlarını 30 Nisan 2024 tarihine kadar OPEC Sekreterliğine sunacak.

JMMC'nin bir sonraki toplantısının 01 Haziran 2024'te yapılması planlanıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli