Kürdistan Bölgesi yurt dışından domates ithalatını yasakladı

22-01-2024
Rûdaw
Etiketler Domates İthalat Yasak Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Tarım ve Su Bakanlığı, yerli üretimi teşvik etmek ve domates üreticilerine destek olmak amacıyla Irak hariç başka ülkelerden domates ithalatını yasakladı.

Bakanlık, çiftçilerin yararına ve büyük miktarda yerli domatesin pazarlanması sorununu çözmek amacıyla yabancı ülkelerden domates ithalatını yasaklayan bir karar aldı.

Erbil Tarımsal Gümrük Denetleme Başkanı Hoşyar Celil, Rûdaw'a yaptığı açıklamada, daha önce Türkiye, İran, Ürdün ve Suriye'den domates ithalatı yapıldığını söyledi.

Hoşyar Celil, Irak domateslerinin kalite ve lezzetinin diğer ülkelerden ithal edilen domateslerden daha iyi olduğunu vurgulayarak, “Karar fiyatların yükselmesine neden olursa düzenleme yapılacak. Irak domatesi çok fazla, Kürdistan'a yetecek kadar var" dedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Irak Tarım Bakanlığı'nın geçen yıl Kürdistanlı çiftçilerin yararına yabancı ülkelerden domates ithalatını yasakladığı belirtildi.

21-01-2024 tarihinden itibaren süresiz olarak uygulanacak karar hakkında, Kürdistan Bölgesi Tarım ve Su Bakanlığı tarafından ilgili tüm taraflara yazı gönderildi.

Kürdistan Bölgesi'nde domatesin kilogram fiyatı 500 ila 750 Irak Dinarı arasında değişiyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli