Zehawi Müzik Evi, Kürt ve İtalyan sanatçıları buluşturdu

28-04-2024
Etiketler Zehawi Müzik Evi Süleymaniye Konser İtalya
A+ A-

Süleymaniye (Rûdaw) - Zehawi Müzik Evi bu yıl ikinci konserini 27 Nisan günü Süleymaniye'deki Sanat Salonunda düzenledi. Kürt ve İtalyan sanatçıların yer aldığı konserin sponsorluğunu ise Rûdaw Medya Grubu üstlendi.

Kürt sanatçılar Rasti Kurdi, Samaxan, Ridwan Xelil’in yanı sıra İtalyan sanatçılar Alesandro Venza, Toti Denaro, Mario Tarsilla ve Denise Di Maria’nın sahne aldığı gecede Hejar Zewahi yine unutulmaz bir def gösterisi sergiledi.

Konsere çok sayıda sanatçı ve müziksever katıldı.

Sanatçı Hejar Zehawi, “Dört Kürt dört de İtalyan sanatçı müziği harmanlıyoruz. Kürtçe müzik, ritim ve enstrümanları İtalyan müziğiyle harmanlıyoruz. Tabi bu Kürt müziğinde yeni bir deneyim çünkü Kürt müziği dışında diğer milletlerde bu deneyim daha fazla” dedi.

Zehawi Müzik Evi bu yıl ilk konserini 9 Mart’ta Erbil Hills’ta gerçekleştirmiş ve o konserde de Kürt müziği ile Fransız müziği harmanlanmıştı.

Konu kasanatçı Alesandro Venza da, “Bir kez daha Kürdistan'a gelip Kürt kültürü hakkında daha fazla şey öğrenebildiğim için çok mutluyum. Ayrıca Kürt kültürünü müzik yoluyla ifade eden müzisyenler ve sanatçılarla da tanışma fırsatı bulduk. Kürt müzisyenlerle yaptığımız bu müzik alışverişinden de çok memnunuz çünkü çok hoş bir deneyim” diye konuştu.

Kosere katılan İtalyan müzikseverler Kürdistan’da karşılaştıkları ortamdan etkilendiklerini anlattı.

Sanatçı Denise Di Maria, “İtalya’da buraya davet edildiğimde hemen kabul ettim. Fakat bölgenin kültürü ve doğasının bu kadar güzel olacağını, bu harika müzisyenlerle bize bu kadar güzel bir konser düzenleneceğini beklemiyordum doğrusu. Her şey için çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Zehawi Müzik Evi bu yıl Kürdistan'ın farklı yerlerinden sanatçıların yabancı müzik gruplarının katılacağı üç konser daha düzenlemeyi planlıyor.

Konsere gelen müzikseverlerden biri, “Gençlerin sadece Kürtçe müzik ve melodi dinlemesi şart değil. Yabancıları tanımak, müzik, tiyatro ve sanat yoluyla birbirimizi tanımak güzel bir şey” dedi.

Başka bir müziksever ise, “Sanat en büyük insani aktivitedir, evrensel müzik ile karıştırıldığında birbirini tanımaya, daha fazla refaha ve huzura sebep olur” yorumunu yaptı.

Zehawi Müzik evi 4 Kasım 2021 yılında Erbil’de kuruldu ve o günden beri Kürdistan'ın dört bir yanından sanatçılara konserler düzenledi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’nin maddi destek verdiği Müzik Evi’in konserlerine ise Rûdaw Medya Grubu sponsorluk yapıyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli