Xelil Xemgin AK Parti adayının şarkısını seçim turunda kullanmasına tepki gösterdi

29-02-2024
Rûdaw
Etiketler Xelil Xemgin Şarkı Seçim AK Parti
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürt sanatçı Xelil Xemgin, AK Parti Diyarbakır Bağlar ilçesi belediye başkan adayının şarkısını seçim çalışmalarında izinsiz kullandığını belirterek sert tepki gösterdi.

AK Parti'nin Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi adayı, Xelil Xemgin'in "Sebra Dila" şarkısımı çaldırarak kentte seçim araçlarıyla tur attı.

Bunun üzerine Xalil Xemgin, Facebook hesabı üzerinden bir video yayınlayarak eleştirdi. Xemgin, Türkiye'de Kürtçe olan her şeyin yasak olduğunu ancak Kürt halkını kandırmak için Kürtçe şarkılar kullandıklarını bildirdi.

Xelil Xemgin, videosunda "Bu halk artık aldanmıyor" diyerek şu ifadeleri kullandı:

“Mart 2024 sonunda belediye seçimleri yapılacak. Öyle bir sistem, öyle zalim bir devlet ki, hem kültürümüzü çalıyor, hem de Kürtçe olan her şeyi, kültürümüzle ilgili her şeyi yasaklıyor, izin vermiyor. Aynı şekilde kendisine Kürt diyen haysiyetsizlerin, ikiyüzlülerin eliyle seçim mitingleri için her şeyi yapıyorlar. AKP ve MHP'ye şarkılarımızı söylüyorlar. Halkı kandırmak için, duygularını kandırmak için. Ama halkımız aldanmadı, halkımız artık bilinçli. Kürt eski Kürt değildir. Kürtler tüm değerlerine sahip çıkacak. Bugün bu seçimdeki değerimiz DEM Parti’dir. DEM kazanacak ve halkımız mücadele alanını asla terk etmeyecek, aldanmayacak, ikiyüzlülere, kendini beğenmişlere, ucuz şeylerle halkımızı kandırmak isteyenlere kulak asmayacaktır. Bu halk artık aldatılmıyor. Zafer halkımızındır."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli