ANTALYA - Lila Kozmetik Festivali’ne Irak ve Kürdistan Bölgesi’nden şirketler de katıldı

30-04-2024
Ömer Sönmez
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Lila Kozmetik Festival Diyarbakır Saç Boyası
A+ A-

Antalya (Rûdaw) – Antalya’da bu yıl beşincisi düzenlenen Lila Kozmetik Festivali’ne Irak ve Kürdistan Bölgesi’nden 20 şirket katıldı. Lila Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cansız da Kürdistan Bölgesi ve Irak ile ticareti artırmayı hedeflediklerini söyledi.  

Merkezi Diyarbakır’da bulunan Lila Kozmetik tarafından düzenlenen 5’inci Kozmetik Festivali Antalya’da gerçekleştirildi.

Üç gün süren festivale 21 ülkeden 200 kozmetik firması katıldı. Festivalde Irak ve Kürdistan Bölgesi’nden de 20 şirket yer aldı.

Lila Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı Kürt iş adamı Mehmet Cansız, Rûdaw'a festival hakkında konuştu.

Cansız, "Lila Kozmetik olarak 21 yıldır saç boyası üretiyoruz. Ticaretimizin büyük kısmı Irak ve Kürdistan Bölgesi ile oluyor. Bu yıl 21 ülkeden misafirlerimiz var” dedi.

Lila Kozmetik Firması İhracat Direktörü İzzettin Hızır da “Bu yılki festivalimiz Lila'nın 21. yaş günü olması nedeniyle çok özeldi. Festivale yaklaşık 500 davetli geldi. Özellikle Kürdistan Bölgesi ve Irak'tan 20'den fazla firma katıldı” diye konuştu.

Festivale Kürdistan Bölgesi'nden kozmetik alanında çalışan iş insanı Serbest Omer de katıldı. Omer, Kürdistan'ın tanıtımı açısından festivale katılmalarının çok önemli olduğunu söyledi.

Festival programı Türkçe, İngilizce ve Rusça olmak üzere 3 dilde sunuldu.

Festivalin en renkli ve heyecanlı bölümü ise en iyi gelin saçı modeli yarışması oldu. Irak, bu yarışmada 8 ülke arasında birinci oldu ve ödül kazandı.

Irak Kuaförler Birliği Başkanı Salim Abdulhasan Mehdi, "Firmalar ürünlerini tanıtıyor ve onlar hakkında yorum yapıyor. Irak Kuaförler Birliği olarak buradayız ve burada öğendiklerimizi Bağdat'a taşıyacağız" dedi.

Ödüllü kazanan Iraklı kuaför Raşhel Faysal da, "Bizimle birlikte olduğunuz için teşekkür ederiz. Beni ekibe dahil eden Ebu Hazım'a ve bu festivali düzenleyen Lila Kozmetik'e çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Festivale Gürcistan’dan katılan Miya Zaxut da, "Bu festivale katıldığım için mutluyum. Lila Festivali için Gürcistan'dan geldik. Çok iyi gidiyor. Sanatçıların performansı çok iyi" dedi.

2003 yılında Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan Lila Kozmetik şu anda Avrupa’nın en büyük saç boyası üreticisi.

Türkiye’nin saç boyası ihracatının yüzde 48’ini yapan Lila Kozmetik, ürünlerini 55 ülkeye ihraç ediyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli