'Danghılat' kısa filmine Avrupa Uluslararası Film Festivali'nde onur ödülü

29-04-2024
Rûdaw
Etiketler Danghılat Rojhılatlı Fırya Younesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) -  Rojhılatlı iki sanatçının tutuklanması ve işkenceye maruz kalmasının öyküsünü anlatan kısa film Danghılat (Sound Rise), Avrupa Uluslararası Film Festivali'nde onur ödülüne layık görüldü.

Kürt yönetmen Fırya Younesi tarafından 2023 yılında Erbil'de çekilen kısa film, Jina Emini gösterileri sırasında şarkı besteleyen daha sonra İran güvenlik güçleri tarafından tutuklanarak hapishanede işkence ve tecavüze uğrayan Rojhılatlı iki kurbanın hikayesini anlatıyor.

Rûdaw’a konuşan Yönetmen Fırya Younesi, "Kısa film Hollanda, İsviçre ve Almanya'daki çeşitli uluslararası festivallerde kabul edildi ve Mayıs ayından itibaren Avrupa'da gösterilmesi planlanıyor" dedi.

Danghılat kısa filmi Avrupa Uluslararası Film Festivali'nde onur ödülüne layık görüldü. Kısa filmin sahibi Yönetmen Fırya Younesi, ödülün bugün Erbil'e gönderildiğini kaydetti.  

Amerikan İnanç Öncüleri sponsorluğunda çekilen, yazarlığını ve yönetmenliğini Fırya Younesi’nin üstlendiği kısa filmde, Nikwan Qaderi, Dilnya Waysi, Amir Siraceddin, Dilnya Lütfi ve Hawar Fares de rol alıyor.

Kısa filmin yapımcılığını Mohammad Salih Karim ve Kermanj Hoshyar üstlenirken, yönetmen yardımcılığını da Horen Younis yaptı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli