Rojavalı sanatçı Mehmûd Berazî’nin yeni klibi çıktı

31-01-2023
Rojavalı sanatçı Mehmûd Berazî’nin yeni klibi çıktı
Rojavalı sanatçı Mehmûd Berazî’nin yeni klibi çıktı
Etiketler Mahmûd Berazî Kürtçe müzik Rojava Orekstraya Rojava
A+ A-

Haber Merkezi – Besteci ve ses sanatçısı  Mehmûd Berazî’nin yeni klibi  “Cerr” (Testi) sanatçının sosyal medya hesaplarından yayınlandı.

Sanatçı Mehmûd Berazî’nin “Cerr” (Testi) isimli single’ne çektiği klip dijital platformlarda müzik severlerin beğenisine sunuldu. Klipte Cerr isimli eser dengbêj Qasimê Şerro tarafından seslendiriliyor. Klip Qasimê Şerro’nun okuduğu eser bir koronun seslendirmesi şeklinde oldukça hareketli bir şekilde düzenlenmiş.

Klibin yönetmenliğini Şêro Hindê yaptı.

Klibin montajı Elî Feqe,  kostüm Henan Qasim ve Valantîna Elî, dekor Ehmed Mele, Sîdra Hisên, Zekiya Bedir ve Dilo Hesso tarafından hazırlandı.

Klibin girişinde “Yüzyıllardır işgalciler topraklarımızı ihanetin desteği ile kuşlatıyor. Bölgenin gerçek halkları direniyor. Kültürümüz direnişimizin bir göstergesidir.” ifadelerine yer verilmiş. 

Mehmûd Berazî kimdir?

1983 yılında Rojava’nın Serêkaniyê kentinde dünyaya gelen mehmûd Berazî aslen Kobanêlidir.  1994 yılında müzik serüveni başlayan sanatçı müzik alanında birçok özel ders aldı. Batman Belediyesi bünyesinde kurulan Hasankeyf Orkestrası'nda da aranjörlük yapmıştı.

Kürt sanatçı Mehmûd Berazî’nin 2020’de yaptığı Nazê Nêrgiza Hewşê klibi de büyük beğeni almıştı. Klip sosyal medyada binlerce kişi tarafından paylaşılmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli