KYB'den seçimlerin ertelenmesine ilişkin sert açıklama: Dava açacağız

01-05-2024
Rûdaw
Etiketler Kürdistan Yurtseverler Birliği KYB KDP Neçirvan Barzani Bafel Talebanî
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Siyasi Bürosu toplantısının ardından yapılan açıklamada, "Kürdistan Parlamentosu seçimlerinin ertelenmesi için talep edilen bütün görüşmeleri reddediyoruz. Seçimler ertelenirse suç duyurusunda bulunacağız” denildi.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Siyasi Bürosu, parti lideri Bafel Talabani başkanlığında toplandı.

Toplantının ardından yayımlanan bildiride şu ifadelere yer verildi:

"Tek taraflı bir şekilde 10 Haziran'da yapılması kararlaştırılan Kürdistan Parlamento seçimlerinin tarihinin ertelenmesine yönelik taraflar arasında anlaşmaya varıldığı yönündeki her türlü otoriter girişimi ve söylentileri şiddetle kınıyoruz.

Irak Yüksek Seçim Komisyonu'nun seçimin belirlenen tarihte başarılı bir şekilde yapılması için devam eden çalışmalarına destek verdiğimizi ifade etmek istiyoruz.

Kürdistan halkının demokratik haklarını savunmak amacıyla, Siyasi Büromüz 10 Haziran'da yapılması beklenen seçimlerin ertelenmesine yönelik haksız girişimlere karşı her türlü hukuki tedbiri alma kararı aldı.”

KYB’nin bildirisinde seçimleri ertelemeye yönelik herhangi bir girişimin Kürdistan'daki siyasi sürece büyük bir darbe vuracağı ve mevcut hükümetin itibarını ciddi bir şekilde sorgulama ile karşı karşıya bırakacağı belirtildi.

Seçimlerin ertelenmesinin “demokratik kazanımlardan geri adım atılması olarak” olacağına vurgu yapılan bildiride, KYB’nin seçimlerin ertelenmesine yönelik talep edilecek her türlü toplantıyı reddedeceği kaydedildi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli