Barzani: Bu zihniyet şoven kültürün örneğidir

01-11-2017
Rûdaw
Etiketler Mesud Barzani Heşdi Şabi Dakuk Gazeteci İhlal
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Mesud Barzani, Kürdistan TV kameramanı Erkan Şerif'in öldürülmesinin “silah zoruyla haksız yere Kürdistan Bölgesi'nin idaresi dışındaki Kürdistani topraklarda kendini dayatan şoven kültürün açık bir örneği” olduğunu söyledi.

 

Barzani, kameraman Erkan Şerif'in, 29 Ekim gecesi Heşdi Şabi'nin denetimindeki Kerkük’ün Dakuk ilçesinde evinde bir grup maskeli saldırgan tarafından katledilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

 

Erkan Şerif'in ailesi başta olmak üzere bütün Kürdistan gazetecilerine ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı dileğinde bulunan Barzani, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

“Gazeteci Erkan Şerif'in şehit edilmesi, silah zoruyla haksız yere Kürdistan Bölgesi'nin idaresi dışındaki Kürdistani topraklarında kendini dayatan şoven kültürün açık bir örneğidir.

 

Bu zihniyet kesinlikle düşünce özgürlüğü ve halkın yaşam hakkına inanmamaktadır. Erkan Şerif'in şehit edilmesi ve bölge halkına yaşatılan acıdan, yasalara ve anayasaya aykırı bir şekilde kendilerini dayatan güçler sorumludur.”

 

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli