TSK’ya ait SİHA’lar Kamışlo’yu hedef aldı: 4 asayiş üyesi hayatını kaybetti

02-02-2024
Etiketler Kamışlo SİHA TSK İç Güvenlik Güçleri Rojava
A+ A-

Haber Merkezi – Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait SİHA’lar Rojava’nın Kamışlo kentinde İç Güvenlik Güçleri’ni hedef aldı. Saldırıda 4 asayiş görevlisi hayatını kaybederken 1’i de yaralandı.

TSK’ya air Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) bugün Kamışlo merkezindeki Mahata Mahallesi'nde bulunan İç Güvenlik Güçleri binasını hedef aldı.

Konuya ilişkin Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri’nden yapılan açıklamada, saldırıda 4 asayiş üyesinin yaşamını yitirdiği 1 asayiş üyesinin de yaralandığı kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Güçlerimizden bir grubumuz, Hol Kampı’nda devam eden İnsani ve Güvenlik Operasyonu’nun üçüncü aşamasının yedinci gününde, operasyon gücüne katılan iç güvenlik güçlerinin ihtiyaçları doğrultusunda bazı malzemeleri karşılamak için Qamişlo’daki İç Güvenlik Güçleri Merkezi’ne geldikleri esnada işgalci Türk ordusu tarafından hedef alındı.

İşgalci Türk devleti, DAIŞ ailelerinin bulunduğu Hol Kampı’nda devam eden insani ve güvenlik operasyonunun önünü almak için mücadele eden iç güvenlik güçlerimizi hedef alıyor. Bu saldırılarla DAIŞ çetelerinin yeniden canlanmalarına açık bir şekilde desteklediğini göstermektedir.

İç güvenlik güçlerimizin hedef alınmasıyla esas mücadelemizden uzaklaştıramayacağını aksine daha güçlü bir irade ve kararlılıkla bölgemizi koruyacağımızı belirtiyoruz.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli