Seyyar satıcıdan aldıkları peyniri tüketen 6 kişi komalık oldu

02-11-2023
Rûdaw
Etiketler Erbil Seyyar satıcı peynir zehirlenme
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Soran ilçesinde seyyar satıcıdan aldıkları peynirden zehirlenen aynı aileden 6 kişi hastaneye kaldırıldı. Komalık olan ailedeki 3 kişinin hayati tehlikesi sürüyor.

Erbil’nin Soran ilçesinde kahvaltıda yedikleri peynirden zehirlenen 7 kişilik aileden 6’sı hastaneye kaldırıldı.

Soran Sağlık Müdürü zehirlenen aile üyelerinden 3’ünün komada olduğunu ve entübe edildiklerini söyledi.

Rûdaw’a konuşan Soran Sağlık Müdürü Hemrin Mina Hamed, “İlk başta üç vatandaşın zehirlendiği bilgisi geldi. Daha sonra aynı aileden üç kişinin daha rahatsızlandıkları ve hastaneye kaldırıldıklarını öğrendik. Üç kişinin sağlık durumu iyi değil ve entübe edilmiş durumdalar. Denetleme kurulu aracılığıyla Soran'da sokaklarda ve seyyar araçlarda satılan ürünlere ve araçlara el konulması yönünde karar alındı. Soran başta olmak üzere Sidakan ve Bradost bölgelerinde süt ürünlerinin sokakta satılmasının yasaklanmasına ilişkin karar çıkarıldı” dedi.

İddiaya göre Soran ilçesinde süt ürünleri satan bir seyyar satıcıdan peynir alan aile ertesi gün kahvaltıda tüketti ardından rahatsızlanarak hastaneye gitti. 7 kişilik aileden 6’sı zehirlendikleri ortaya çıktı.

Rûdaw’a konuşan Nengin İbrahim, komşularının zehirlendiği haberini aldıklarını ancak olayı tükettikleri peynirden kaynaklanmadığı görüşünde.

Nengin İbrahim, “Seyyar satıcılar genelde bu semtlerde gezerek süt ürünü satıyorlar, peynirden zehirlenmiş olsa başkaları da zehirlenirdi. Sadece bu aile zehirlenmiş ve sağlık durumları iyi değil” diye konuştu.

Soran, Balakayeti ve Bradost bölgeleri süt ürünlerinin üretiminde bakımında oldukça zengin bir bölge. Bu bölgelerde yaşayan Koçerler süt ürünü üretiminin başını çekiyor. Koçerlerin ürettiği onlarca ton süt ürünü Kürdistan pazarlarında satılıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli