İlk kez Kürt bir kadın Kraliyet Askeri Akademisi'nden mezun oldu

03-04-2021
Rûdaw
Etiketler İngiliz Kraliyet İngiliz Kraliyet Askeri Akademisi Midya Mesti
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – İngiliz Kraliyet Askeri Akademisinde askeri eğitim gören Kürt Kızı Midya Mesti, eğitimini bitirerek mezun oldu ve Kürdistan Bölgesi’nin ilk kadın subayı oldu.

Daha önce Peşmergelere özel bir Hastanesinde görev yapan Midya Mesti eğitim için İngiltere’ye gitti. Mesti, İngiliz Kraliyet Askeri Akademisi’nin 211’inci Eğitim Devresine katıldı.

İngiltere’nin en saygın askeri akademilerinden Sandhurst Kraliyet Askeri Akademisi’ni başarıyla bitiren Mesti mezun olan ilk Kürt kadın subayı oldu.

Eğitim sonrası düzenlenen bir törende konuşan ve konuşmasının bir bölümü akademide yayınlanan Mesti, eğitimi bitirmiş olmasından gurur duyduğunu söyledi.

Mesti, “Eğitimin ilk iki haftası çok zorluydu. Çok soğuk bir hava vardı ve zorlu koşullar vardı. Devrenin bu bölümünü tamamlayıp bu düzeye geleceğime inanmıyordum. Eğitime başlamadan önce devrenin bu kadar zor olacağını söyleselerdi belki katılmazdım. Ama katılmasaydım da şimdiki gibi bir insan olmazdım. Gurur duyuyorum, çok güzel bir deneyimdi. Bu devreyi bitirdiğim için şeref duyuyorum” dedi.

Midya Mesti, Sandhurst Kraliyet Askeri Akademisi’nin Kürt kızlarını eğitim almaya devam etmesini umduğunu söyledi.

IŞİD’in Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin topraklarına saldırması sonrası Peşmerge Güçlerine askeri destek veren İngiltere hükümeti, bazı Peşmergeleri RMAS bünyesinde eğitime almıştı.

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli