Savaş uçakları Süleymaniye ve Duhok kırsalını eş zamanlı bombaladı

03-10-2023
Etiketler TSK MSB PKK Duhoık Süleymaniye Bombardıman Kandil
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Savaş uçakları akşam saatlerinde Süleymaniye'nin Şarbajer ilçesi Mawat kasabası kırsalını bombaladı. Bombardımanda herhangi bir can kaybının yaşanmadığı öğrenildi. Öte yandan Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, Kandil, Asos, Gare ve Metina’da 16 hedefin bombalandığını duyurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları bugün akşam saatlerinde Kandil, Asos Dağı, Gare ve Metina bölgelerini eş zamanlı bombaladı.

Rûdaw’a konuşan Mawat Kaymakamı Kameran Hasan, bugün akşam saat 20.00 sıralarında savaş uçaklarının kasabaya bağlı Gelale ve Sefre köyleri arasındaki bölgesi bombaladığını söyledi.

Bombalamanın bölgenin en büyük köyü olan Gelale’den iki kilometre uzakta gerçekleştiğini aktaran Hasan, herhangi bir can kaybı olmadığını belirtti.

Rûdaw’a konuşan Rewanduz’a bağlı Werte nahyesi müdürü Muslih Zirar, uçakların Kandil eteklerindeki Bokriskan, Zergeli köyleri ile Bedran Vadisini yoğun bir şekilde bombaladığını söyledi.

Bu arada Süleymaniye’nin Raperin idaresine bağlı Sengeser kasabası müdürü Nehro Abdullah da uçakların Kandil’deki Endze köyü çevresini bombalandığını aktardı.

Bombardımandlarda can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

MSB’den açıklama

Öte yandan Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kandil, Asos, Gare ve Metina’da 16 hedefin bombalandığını açıkladı.

MSB'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hâle getirerek Irak'ın kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerinde bulunan terörist hedeflerine 3 Ekim 2023 saat 20.00'de hava harekâtları icra edilmiş, icra edilen hava harekâtlarıyla Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 16 hedef imha edilmiştir.”

Açıklamada, “Bu harekât sırasında; masum sivillerin, dost unsurların, tarihî ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır” ifadelerine yer verildi.

Konuya dair PKK kaynaklarından henüz bir açıklama yapılmadı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli