TSK, Kanimasi'deki Geli Haspa bölgesini bombaladı

04-05-2021
Rûdaw
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Türk Silahlı Kuvvetler’ine (TSK) ait savaş uçakları Kanimasi nahiyesine bağlı Baze köyünün Gali Haspa bölgesine hava saldırısı düzenlediği öğrenildi.

Rûdaw’a konuşan Kanimasi nahiyesine müdürü Serbest Sebri, Kanimasi ve Amedi bölgelerinde hava saldırılarının devam ettiğinin belirterek, “Saldırının zararına ilişkin şu ana kadar her hangi bir bilgimiz yok” dedi.

Rûdaw muhabiri Nasır Ali’nin aktardığı bilgilere göre, TSK’ya ait savaş uçakları Berwari Bala ile Zînare Kesta bölgelerini bombaladı. Nasır Ali, savaş uçaklarının Kanimasi nahiyesine bağlı Baze köyünün Gali Haspa bölgesini bombaladığını aktardı. Hava saldırısı sonucu ormanlık alanda yangın çıktığını belirtti.

 TSK, 12 gündür Kürdistan Bölgesi topraklarında bulunan Zınarı Kesta bölgesine havada ve karadan operasyon düzenliyor. Nasıl Ali, TSK’nın 6 farklı bölgeye helikopterle asker indirdiğini aktardı.

Serbest Sebri şunları söyledi:

TSK’nın saldırıları nedeniyle 500 arı kovanı yok edildi, helikopterler Kesta çeversini bombalıyor bu nedenle halk arasında panike neden oldu. Ayrıca saldırıla nedeniyle 1600 dönüm arazi yandın. Ayrıca bölgedeki güvenlik endişesi nedeniyle köylüler tarım arazilerine gidip sulama yapamıyor. Bu nedenle de devamlı zarar ediyorlar” diye konuştu.

Türkiye 23 Nisan’da Kürdistan Bölgesi sınırları içerisinde yer alan Metina bölgesine havadan ve karadan operasyon başlattığını açıklamıştı.

 

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Başkanlık sitesi

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı ile yabancı ülke temsilcileri parlamento seçimlerini görüştü

Kürdistan Bölgesi Başkanlık Divanı ve Kürdistan Bölgesi Başkanlığı danışmanları Kürdistan Bölgesi'ndeki konsoloslar ve diplomatik temsilcileriylebir araya geldi. Görüşmede "Kürdistan'daki durum" ve Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümü ele alındı.