Erbil'deki tarihi çarşıda çıkan yangın kontrol altına alındı

06-05-2024
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Erbil Yangın Qeyseri Çarşısı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başkent Erbil’deki tarihi Qeyseri Çarşısında akşam saatlerin de büyük bir yangın çıktı. Erbil Valisi Xoşnav, yangının kontrol altına alındığını bildirdi.

Erbil kent merkezindeki tarihi Qeyseri Çarşısında dün akşam saat 21.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Rûdaw muhabiri Ferhad Dolemeri, yangına itfaiye araçları ile anında müdahale ettiğini aktardı.

İtfaiye ekipleri yangını söndürmeye çalışırken güvenlik güçleri de çevrede önlem aldı.

Erbil Valisi Omid Xoşnav, gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 00:30 itibariyle yangının tamamen kontrol altına alındığını bildirdi.

Xoşnav, “Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri şu an itibariyle yangının kontrol altına alındığını bildirdi” dedi.

Xoşnav, yangına müdahale sırasında hafif yaralanmaların yaşandığını aktardı.

Yangının çıkış nedenine ilişkin soruşturma başlatılacağını belirten Vali Xoşnav, ihmalleri tespit edip gerekli işlemlerin yapılacağını söyledi.

 

372 dükkan yandı

Erbil Merkez Kaymakamı Nebez Hamit, olayla ilgili soruşturmanın başladığını ve ilk tespitlere göre 372 dükkanın yandığını söyledi.

Yangının ardından çarşı güvenlik çemberine alındı.

Kaymakam Hamit, “Soruşturma ekibi hasar tespit çalışmalarını tamamlamadan kimsenin Pazar yerine girmesine izin verilmeyecek. Esnafa ait on milyonlarca dolar değerindeki altın, takı ve para korunma altına alındı” dedi.

Tarihi Qeyseri Çarşısının iç bölümündeki dükkanların tamamının kapısı yok. Esnaflar akşam çıktıklarını dükkanlarının önünü perde ile kapatıyor.

Kaymakam Nebez Hamit, bir süre önce perde kullanılmaması için çarşı esnafının uyarıldığını hatırlatarak “Bu perdeler yangının nedeni değil ancak çabuk yayılmasına yardımcı olmuş” diye konuştu.

Hamit ayrıca olay yerinin temizlenmesinin ardından çarşının asline uygun şekilde yeniden onarılacağını belirtti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli