Dubai'ye uçacak Kürdistan Bölgesi heyetine 'kuş' muhalefeti

06-12-2023
Etiketler ABD Ayn el-Esad Askeri Üssü İHA Saldırı Irak-İngiltere İş Konseyi Konferansı Dubai BAE Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) –   Uluslararası bir konferansa katılmak üzere Erbil'den Dubai'ye gidecek olan Kürdistan Bölgesi’nden üst düzey bir heyeti taşıyan uçağın uçuş seferi ‘kuş muhalefeti’ nedeniyle iptal edildi.

Ticaret ve Sanayi Bakanı Kemal Müslim, Yatırım Kurulu Başkanı Muhammed Şukri ve Erbil Valisi Omid Xoşnav'dan oluşan Kürdistan Bölgesi heyetinin, dün akşam saatlerinde Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) düzenlenecek olan Irak-İngiltere İş Konseyi Konferansına katılmak üzere Erbil Uluslararası Havalimanı’ndan Dubai'ye uçması planlanıyordu. 

Ancak uçak seferi gerçekleşmedi. Fly Dubai Hava Yolları’nın dün akşam saat 19.45’de planlanan Erbil-Dubai seferi ‘teknik bir arıza’ nedeniyle iptal edildi ve uçuşun çarşamba günü gerçekleşeceği açıklandı. 

Rûdaw’ın edindiği bilgilere göre uçağın motor kısmına bir baykuşun girmesi nedeniyle uçuş seferi iptal edildi. Kürdistan Bölgesi heyetinin Çarşamba günü (bugün) akşam saatlerinde gerçekleşecek seferle BAE gideceği öğrenildi.

Irak-İngiltere İş Konseyi Konferansı, 7-8 Aralık tarihlerinde BAE’nin Dubai kentinde gerçekleşecek. Konferansa Irak, Kürdistan Bölgesi, BAE'nin yanı sıra bazı Avrupa ülkelerinden üst düzey heyetler katılacak. Konferansta Irak ile söz konusu ülkeler arasında ekonomik, finans ve eğitim alanlarında işbirliğinin arttırılması ele alınacağı bildirldi.

Konferansa ilişkin açıklamalarda bulunan BAE Ekonomi ve Dış Ticaret Bakan Yardımcısı Abdullah Ahmed, İngiltere-Irak İş Konseyi Konferansının Irak'ın kalkınmasına önemli katkılarının olacağını söyledi.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli