Dağdan düşen kaya nedeniyle Şemdinli-Yüksekova yolu kapandı

07-02-2021
Şevket Herki
Etiketler Hakkari Şemdinli Yüksekova
A+ A-

Şemdinli (Rûdaw) - Hakkari’nin Şemdinli ve Yüksekova ilçelerine birbirine bağlayan karayolu dün gece düşen kayalardan dolayı trafiğe kapandı.

Karayolunun Şapatan Geçidi ( Gewriya Xeninya) bölgesinde yola düşen her biri birkaç tonu bulan büyük kaya parçaları yolun trafiğe kapanmasına neden oldu.

Olay sonrası yolun açılması için bölgeye Şemdinli Belediyesi, Şemdinli Kaymakamlığı Özel İdaresine ve Karayollarına bağlı ekipler sevk edilirken yolun açılması için çalışmalar sürüyor.

Bir grup belediye meclis üyesi ile birlikte olay bölgesine gelen Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı ise yol açma çalışmalarını yerinde izledi. 

Şemdinli  Belediye Başkanı Tahir Saklı kapanan yol ile ilgili,  “Yağışlardan dolayı dev kayaların yola inmesi nedeniyle yol ulaşıma kapandı. Olayın gece yaşanması ve herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın olmaması sevindirici” dedi.

Şemdinli ve Derecik ilçelerini Yüksekova Merkeze bağlayan ve 53 kilometre yolun büyük bir kısmı dağlık bölgelerden geçtiği için karayolu benzer sebeplerden dolayı sık sık kapanıyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli