Aydın Maruf: Türkiye her zamankinden fazla Erbil ile ilişkilerine önem veriyor

07-02-2024
Rûdaw
Etiketler Kürdistan Bölgesi Aydın Maruf İTC Irak Türkmen Cephesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakanı Aydın Maruf, Türkiye’nin her zamankinden daha fazla Kürdistan Bölgesi’yle olan ilişkilere önem verdiğini söyledi.

Türkiye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Başkent Erbil’deki temasları kapsamında Kürdistan Bölgesi Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakanı ve ITC Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf ve İTC yetkilileri ile Türkmen siyasetçileriyle bir araya geldi.

Görüşme sonrası basına konuşan Kürdistan Bölgesi Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakanı Aydın Maruf, Bakan Güler’in Erbil ziyaretine ilişkin, “Erbil-Ankara arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi açısından büyük önem taşıyor” dedi.

Türkmenlerin Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde başta Türkiye ile ilişkilerinin geliştirilmesinde önemli bir faktör olduklarını ifade eden Maruf, “Türkiye Orta Doğu’da çok önemli bir ülkedir, Irak ve Kürdistan Bölgesi ile olan ilişkilerini çok önem veriyor” diye konuştu.

Ziyaretin gelecekte ilişkileri daha olumlu bir sürece taşıyacağını ifade ederek, “Gelecekte siyasi, diplomasi, güvenlik ve ekonomik alanlarda daha da ilerleme kaydedecektir. Türkiye her zamankinden fazla tüm dinleri ve milletleri ayrım gözetmeksizin bizi (Türkmen Cephesini), Kürdistan Bölgesi'ni ve Irak'ı destekliyor” dedi.

Türkiye Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve beraberindeki heyet başkent Erbil’i ziyaret etti.

Bakan Yaşar Güler ve Türkiye heyeti Başkan Mesud Barzani, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Başbakan Mesrur Barzani ile görüştü.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli