DSG'den savaşçılarının 'Ukrayna'da savaşa katıldığı' iddialarına yanıt

08-07-2023
Etiketler Demokratik Suriye Güçleri Rojava Ukrayna Rusya ABD
A+ A-

Haber Merkezi – DSG, Rus medya organlarının savaşçılarının Ukrayna’da savaştığına dair çıkan haberleri yalanladı ve  güçlerinin Suriye dışında hiçbir yerde bulunmadığını kaydetti.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Rus medyasının ABD’nin 650 DSG savaşçısını Kürdistan Bölgesi’ndeki havalimanlarından Ukrayna cephesine taşıyarak Rusya’ya karşı savaştırdığına dair iddiaları yalanladı.

Öte yandan Rûdaw’a konuşan Ukrayna Savunma Bakanlığı kaynakları ise söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Dün Rusya’nın resmi ajansı Sputnik,  ABD’nin Rusya'ya karşı savaştırmak amacıyla 650 DSG savaşçısını Kürdistan Bölgesindeki havalimanlarından özel uçaklarla Ukrayna’ya taşıdığını iddia etmişti.

DSG Basın İrtibat Merkezi, çıkan haberlere ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

Yapılan açıklamada "Bazı medya kuruluşları, Suriye Demokratik Güçleri ile ilgili farklı ve yanlış haberler yayınladı. Ukrayna'daki savaşta savaşçılarımız bulunmuyor. Bu haberin asılsız olduğunu ve hiçbir dayanağı olmadığını teyit ediyoruz. Bazı bariz ve ucuz kaynaklar bunun gibi sahte haberler yayıyor. Güçlerimiz Suriye dışındaki olaylarla ilgilenmiyor” ifadelerine yer verildi.

Rûdaw’a konuşan adının açıklanmasını istemeyen Ukrayna Savunma Bakanlığından üst düzey bir kaynak ise, bu iddiaları reddederek “Rusya’nın geçmişten bugüne söylediği hiçbir şey doğru değildir” dedi.

Rojava’nın büyük kısmı ile Suriye’nin kuzey ve doğusunu kontrol eden DSG, terör ile mücadelede ABD’nin bölgedeki en yakın müttefiki konumunda.

ABD’nin DSG kontrolündeki Suriye ve Rojava bölgelerinde 900 askeri bulunuyor.

24 Şubat 2022 tarihinde Rusya, NATO’ya üye olmak isteyen Ukrayna’ya yönelik saldırı başlatmıştı. ABD’nin öncülük ettiği NATO Ukrayna’ya Rusya’ya karşı savaşta destek veriyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli