Karavanı bozulan Alman kadın turist 2 aydır Mahabad yakınlarında bekliyor

10-01-2024
Rûdaw
Etiketler Karavan Alman turist Mahabad İran Rojhılat
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Üç buçuk yıldır dünyayı dolaşan Alman turist Petra, geçen kasım ayında İran'a gitti. İran’dan Rojhılat’a geçen Petra oradan da Hindistan'a gitmeyi planlıyordu ancak arabasının arızalanması nedeniyle 22 Kasım'dan bu yana Mahabad yakınlarında mahsur kalmış.

Petra, "Arabam özel ve eski. Motoru bozuldu ve yedek parçaları İran’da bulunmuyor. Yedek parçaların Almanya'dan gönderilmesi gerekiyor. Arabam bozulduğunda sürekli yanımda bulunduruğum motosikletle gidip yardım getiriyorum. Motosiklet hayatımda iyi bir yol arkadaşıdır” dedi.

Petra'nınbie çeşir caravan olan arabası Mahabad yakınlarındaki Burhan Yolu'nda bozuldu. Bokan ve Mahabad'dan birkaç tamirci arabaya bakmaya gitti ancak tamir edemediler. Araba Mahabad'ın Zagdarawi köyüne çekildi. Mahabad’dan, Zagdarawi köyünden ve çevre köylerden çok sayıda kişi her gün Petra'yı ziyaret ediyor, ona yiyecek götürüyor ve evlerine davet ediyor.

Hiç yanlız bırakılmadığını belirten Petra, “Kendim hiçbir şey satın almadım. Her zaman akşam yemeğine davet ediliyorum. Birçok kişi beni ziyaret ediyor, gezilere götürüyor, karnımı doyuruyor. Ailelerin yanına gidiyorum, hatta düğünlere bile onlarla birlikte gidiyorum. Herşey çok güzel” diye konuştu.

Petra'nın arabasında kalacak yeri var, arabasında yemek yiyor, okuyor ve dinleniyor. İnsanların evlerine gitmese bile insanlar ona her gün üç öğün yemek götürüyor, özellikle de yöresel yemekler.

Petra, soğuğu sevmediğini ve yılın bu zamanında sıcak bir yerde olmayı planladığını ancak kaderin onu Kürdistan'ın dağlık bölgelerine getirdiğini söylüyor. Döndükten sonra ziyaretinin öyküsünü ve Kürt halkının misafirperverliğini bir seyahatnamede yayınlayacağını söylüyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli