Deyrezor’da asayiş sağlandı, Minbic ise hala hareketli

10-09-2023
Rûdaw
Etiketler Deyrezor Minbic DSG
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Minbic Askeri Meclisi savaşçıları, Minbic’e bağlı bir köyde, Suriyeli muhalif savaşçıların mevzilerini roket atışlarıyla hedef aldı.

Minbic Askeri Konseyi'nden yapılan açıklamaya göre bu operasyon, 1 Eylül'de Arap Hasan köyünde muhalif savaşçılar tarafından çocukların öldürülmesine karşılık yapıldı.

Rûdaw'ın yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, muhalif savaşçıların Minbic'in kuzeybatısındaki Um Jalud cephesindeki saldırıları ise sürüyor.

Son haftalarda DSG ile bazı Arap aşiretleri arasında çatışmaların yaşandığı Deyrezor'da da Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Arayiş kuvvetleri ile işbirliği halinde istikrarı yeniden sağladı.

Deyrezor'da bazı bölgelerde DSG yerine Asayiş güçleri barikat ve kontrol noktaları kurdu.

Bu arada DSG’ye yakın medyada, Şam'ın bir köyünden giderek DSG'ye karşı çatışmalara katılan “Ulusal Savunma Gücü” savaşçısının itirafları yer aldı.

Xeyas Cûma Sirûr isimli Ulusal Savunma Gücü askeri, “Xeyas Cûma Sirûr. Şam kırsalındanım. Şam'da yaşadım ve Deyrezor Milli Savunma Kuvvetleri'nin başında bulunan Abbas Ziya el-Xazi adında bir kişiyle temasa geçtim. Benim, grubuna katılmamı istedi ve kendi grubuna kattı. Grupta Cizre'nin Bisere ilçesinden Ali Ramazan Xalef adında biriyle tanıştım. Çatışmalar başladığında Bisere'deydim ve grup komutanımızın bilgisi dahilinde aşiret savaşçılarının saldırısına katıldım” itiraflarında bulundu.

DSG, bölgenin istikrara kavuşturulmasının ardından 9 Eylül'de, Ziban kasabasından Haccin kasabasına kadar olan alana yerleşerek bariyer ve kontrol noktaları kurdu.

Savaş sırasında sivillerin nehrin batı yakasına göç ettiği Fırat Nehri yakınlarındaki alanlara Asayiş ve DSG savaşçılarının yerleşmesiyle birlikte göç eden siviller de geri dönmeye başladı.

Fırat Nehri'nin batı yakası Suriye hükümet güçlerinin kontrolünde bulunuyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli