Enkaz altında doğdu, binlerce kişi Aya'yı evlat edinmek istedi

11-02-2023
Etiketler Maraş depremi Efrin Aya Bebek Evlat Edinme
A+ A-

Erbil (Rûdaw) Binlerce kişi, Efrin’in Cindirês ilçesinde pazartesi meydana gelen depremin ardından çöken bir binanın enkazı altında dünyaya gelen kız çocuğunu evlat edinmek istedi.

İsmi Arapça’da “mucize” anlamına gelen Aya bebek, Efrin’deki enkazda bulunduğunda annesine hâlen göbek bağıyla bağlıydı.

Aya, Cindirês’teki depremde annesi, babası, ve 4 kardeşini kaybetti fakat kendisi mucizevi bir şekilde kurtuldu.

 Şu anda hastanede olan Aya ile ilgilenen Doktor Hani Maruf, “Aya, pazartesi çok kötü bir durumda geldi. darbeleri, morlukları vardı, üşüyordu ve zar zor nefes alıyordu" dedi. “Mucize” bebek şimdi ise sağlık açısından iyi durumda.

Aya'nın kurtarıldığı anı gösteren videolar, sosyal medya platformlarında viral oldu. Görüntülerde, bir adamın, tozla kaplı bir bebeği kucağında tutarak çökmüş bir binanın enkazından koşarak çıktığı görülüyor.

BBC’de yer alan habere göre, binlerce kişi, Aya’yı evlat edinmek için sosyal medya üzerinden ne yapılması gerektiğini sordu.

Bazı haberlere göre ise büyük amcası onu evlat edinmek istiyor.

Aya’yı evlat edinmek isteyenlerden biri, "Aya’yı evlat edinip ona düzgün bir hayat sunmak istiyorum" dedi.

Kuveytli bir TV spikeri ise "Yasal prosedürler izin verirse bu çocuğa bakmaya ve onu evlat edinmeye hazırım" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Aya’nın bulunduğunu hastanenin müdürü Xalid Attiah, dünyanın her yerinden bebek Aya'yı evlat edinmek isteyen insanlardan düzinelerce telefon aldığını belirtiyor.

Aya’dan sadece 4 ay büyük bir kızı olan Attiah, “Artık kimsenin onu evlat edinmesine izin vermem. Uzaktaki ailesi dönene kadar ona kendimden biri gibi bakacağım” dedi.

Attiah’ın eşi, Aya’yı kendi kızıyla birlikte emziriyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Rûdaw

Protesto nedeniyle Erbil-Süleymaniye yolu trafiğe kapatıldı

Yaklaşık bir haftadır bozuk yolların onarılması talebiyle protesto düzenleyen vatandaşlar bugün Erbil-Koye-Süleymaniye kara yolunu trafiğe kapattı. Yük kamyonları ve tankerlerin geçişine izin verilmeyince her iki tarafta uzun kuyruklar oluştu.