Kayıp dadının akıbetine ilişkin yeni gelişme: DNA testi sonuçlandı

14-03-2024
Rûdaw
Etiketler DNA İran Devrim Muhafızları Peşrew Dizayi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – İran Devrim Muhafızları tarafından Kürt iş insanı Peşrew Dizayi’nin evine yönelik düzenlenen füze saldırısında kayıp olan Filipinli dadının olay yerinden alınan DNA örnekleriyle uyuştuğu ortaya çıktı.

Geçtiğimiz ocak ayında Kürt iş insanı Peşrew Dizayi’nin evine yapılan füze saldırısında Dizayi ve 11 aylık bebeği Jine ile dadısı ve bir iş insanı hayatını kaybetmişti.

Yaklaşık bir hafta süren enkaz kaldırma çalışmaları sırasında 42 yaşındaki Mişel Mendoza’nın cansız bedenine ulaşılamamıştı.

Enkazda toplanan ceset parçaları incelenmek üzere ilgili kurumlara gönderilmişti. Yapılan DNA testleri sonucu bazı parçaların kayıp olan Filipinli dadı Mişel Mendoza’ya ait olduğu ortaya çıktı.

Füze saldırısına hedef olan evin ön bölümü dadıların ve çalışanların lojmanı olarak kullanılıyordu. Füzelerin çoğunun evin ön kısmına isabet etmesi nedeniyle binanın tamamı neredeyse yerle bir oldu.

Olay yeri inceleme ve enkaz kaldırma ekipleri, bir hafta boyunca yaptıkları çalışmalarda insan cesedine rastlamadıklarını açıklamıştı.

Ancak, et parçalarına rastlandığı ifade edilmiş ve toplanan örneklerin DNA testi yapılmak için Adli Tıp Kurumu’na gönderilmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli