Başkan Barzani: Öcalan’sız olmaz!

14-12-2015
Rûdaw
Etiketler Mesud Barzani Öcalan Türkiye Barış süreci
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin, Türkiye yetkililerine “Barışın, Abdullan Öcalan’sız olamayacağını söylediği” belirtildi.

 

Başkan Mesud Barzani, bazı temaslarda bulunmak üzere 9 Aralık’ta Ankara’ya gitmişti.

 

Rûdaw’a konuşan Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan, Mesud Barzani’ye ikinci defa İmralı Cezaevi’nde PKK lideri Öcalan’la görüşmesi önerisinde bulunulduğunu söyledi.

 

Osman Öcalan, ancak Barzani’nin daha önceki gibi öneriyi kabul etmediğini dile getirdi.

 

Öcalan ayrıca, Mesud Barzani’nin Türkiye’deki devletle temasları sırasında, “Barış sürecinin PKK lideri dahil edilmeden sonuçlandırılamayacağını” söylediğini belirtti.

 

Rûdaw’a konuşan ve PKK’ye yakınlığıyla bilinen Güney Kürdistanlı siyasetçi Muhammed Emin Pencewini,  “Barzani çok iyi bir iş yaptı. Kürdistan Bölgesi Başkanı’nın hapiste Öcalan’ı görmesi doğru mudur? Hapishane dışında görüşmeleri gerekir” dedi.

 

Başkan Barzani ve Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani’nin de Öcalan’ın serbest bırakılması konusunda rol sahibi olmaları gerektiğini belirten Pencewini, Washinton’un “çözüm süreci”nin tekrar başlaması için çalıştığını ifade etti.

 

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin Ankara gezisinde, Milli istihbarat Teşkilatı’nda (MİT) Abdullah Öcalan’la görüştüğü idda edilmişti.  Mesud Barzani ise söylentiyi yalanlamıştı.

Rûdaw’ın edindiği bilgiye göre, Mesud Barzani, Ankara’ya gitmeden önce Osman Öcalan’ı kabul etti.

 

Türkiye tarafından daha önce de Barzani’ye İmralı’ya gitmesi önerisi yapılmıştı. Başkan, “Bir Kürt liderini hapiste görmek istemediği” gerekçesiyle öneriyi geri çevirmişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli