Başkan Barzani: 16 Ekim, karanlık bir gün olarak tarihe geçti

16-10-2018 1 Yorumlar
Rûdaw
Etiketler Kerkük 16 Ekim Barzani Kerkük
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Başkan Mesud Barzani, “16 Ekim, karanlık bir gün olarak tarihe geçti. O gün, mazlum bir halkın umutlarına namertçe ihanet edildi”dedi.

 

16 Ekim olaylarının birinci yıldönümünde Başkan Barzani yazılı bir mesaj yayımladı.

 

Başkan Barzani, mesajında şunlara yer verdi:

 

16 Ekim, karanlık bir gün olarak milletimizin tarihine geçti. O gün, mazlum bir halkın umutlarına namertçe ihanet edildi.

 

Halkımızın geleceğine yönelik içerdeki elin aracılığıyla vicdansız bir oyun oynandı. Binlerce evladımızın kanıyla korunan vatanımız, daha önce kurgulanmış bir planla işgal ve tahrip edildi. Kürdistan halkının kutsalları küçük düşürücü muameleyle karşı karşıya kaldı.

 

Bu alçak plan, halkımızın yüz yıllık mücadele ve kurbanlarına karşı işlenen bir hakaretti. Şehitlerimizin kanı ve IŞİD’le savaşta başta Kerkük olmak üzere diğer Kürdistani bölgelerde tüm dünyanın yerine savaşan kahraman peşmergelerimize karşı bir ihanetti! Tek suçu, gerçek sesini tüm dünyaya duyurmak isteyen Kürdistan halkının meşru ve barışçıl sesine karşı işlenen hakarettir.

 

Tüm ihtimalleri gözönüne bulundurmuştuk. Ancak kesinlikle içerden bir elin bu şekilde Kürdistan halkının sırtından vuracağını beklemiyorduk.

 

Onlar işgal, baskı ve ihanetle, birlikte yaşama, barış ve özgürlük mesajını taşıyan halkımızın iradesini yıkmak istediler. Ancak halkımızın iradesi canlı kaldı. Şüphesiz barış ve özgürlük mesajını taşıyanların başı dik, ihanetçi  ve işgalcilerin de boynu eğik ve utanç içindeler.

 

16 Ekim’in amacı Kürdistan Bölgesi’nin statüsünü ortadan kaldırmakla birlikte Kürdistan halkının haklarını hiçe saymaktı. İçerden ihanetçi bir elin yardımıyla  halkımıza karşı çok büyük bir plan kurgulandı. Fakat peşmergenin direniş kararı dengeleri değiştirdi ve Kürdistan halkının başı dik kaldı.

 

Bu acı yıldönümünde, herkesi Kürdistan halkının tarihine ve haklarına saygı duymaya çağırıyorum. İnkar ve şovenist siyaseti sonuç vermediği gibi savaş ve gericiliğe yol açar. Her daim Kerkük’ün birlikte yaşama örneği olmasını istedik ancak Kerkük’ün Kürdistani kimliği üzerine pazarlık etmeyiz.

 

Kürdistan yurttadaşlarının geleceğe umutla ve güçlü bakmalarını istiyorum. Meşru mücadelemiz savaş, plan ve ihanetle son bulmayacaktır. 16 Ekim, halkımızın tarihinde karanlık bir gün olarak geçti ve asla unutulmayacaktır. Kürdistan halkının her bireyi için ders olmalıdır.

 

Kürt ve Kürdistan’ın yanı sıra özgürlük yolundaki tüm şehitlere selam olsun

 

Kahraman peşmergelere selam olsun

 

Mücadele edenle ve vatanseverlere selam olsun.”

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 
  • 16-10-2018
    Amed
    Bi ihanetçiler kim, neden somut isimler açıklanmıyor?