1 YIL GEÇTİ - Tanık: O sesin tarifi mümkünsüz!

17-04-2016
Gülbahar Altaş
Etiketler Ankawa Patlama Erbil IŞİD
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Başkent Erbil’in Ankawa semtinde geçtiğimiz yıl meydana gelen patlamada yaralananlardan Sabriye Alganer Yazıcı ve Murat Peker yaşadıklarını anlattı.

 

17 Nisan 2015’te Ankawa semtinde bulunan ABD’nin Erbil Başkonsolosluğu yakınlarındaki Nelly Cafe'nin önünde patlama meydana gelmişti.

 

IŞİD’in üstlendiği saldırıda Mardin'in Derik ilçesi nüfusuna kayıtlı Bilind Önen (34) ve Sadettin Şan (29) adlı Türkiye vatandaşı Kürtler hayatını kaybetmiş, 8 kişi de yaralanmıştı.





Sağlığından oldu

 

Rûdaw’a konuşan saldırının yaralı kurtulan ve otomobili yanan mağdurlarından Sabriye Alganer Yazıcı (26), 1 yıl önce saat 17:40 sıralarında meydana gelen patlamayla alev topunun içinde sağlığından olduğunu söyledi.

 

Patlama sırasında tenindeki acının ve kulağındaki sesin tarifinin mümkün olmadığını dile getiren Sabriye Alganer Yazıcı, şöyle konuştu:

 

“Ölüyorum sandım. Saçımdaki ve eteğimdeki ateşi söndürmeye çalışıyordum. Vücudumdaki acı tarifsizdi.  Ayak tabanıma batan cam parçaları her yere bastığımda daha derine gidiyordu.  Arka sokağa doğru koştum. Bazı insanlar çıplak, bazıları yerde yatıyor, bazılarıda yardım çığlıkları atıyordu.”

 

2 ay boyunca yoğun bakımda tedavi gördüğünü ve 6 ay boyunca dayanılmaz acılar yüzünden uyuyamadığını dile getiren Sabriye Alganer Yazıcı, “Sol elimi kullanmakta halen güçlük çekiyorum. Krem ve yanık bası giysisi tedavim devam ediyor. Güneşe çıkma yasağım var.Yanık öyle bir hastalık ki yıllarca beklemek gerek” dedi.

 

Tazminat verilmedi

 

Sabriye Alganer Yazıcı, kendisine tazminat ödenmediğini belirterek, “Bekletiyorlar. Oysaki herşey ortada” dedi.

 

Rûdaw’a konuşan mağdurlardan Murat Peker ise, “Yaklaşık 10 yıl Kürdistan’da yaşadım. Patlamadan sonra maddi ve manevi sorunlar yaşadık. Sağlık sorunlarımız halen devam ediyor” ifadelerini kullandı.

 

Anma bugün

 

Öte yandan, Bilind Önen ve Sadettin Şan, arkadaşları tarafından bugün Erbil’de, Sami Abdurrahman Parkı 2004 Şehitler Anıtı önünde saat 17:00 sıralarında anılacak.

 

Mardinli olan Önen ile Şen’in aileleri Diyarbakır’da ikamet ediyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli