YENİLENDİ - Süleymaniye’deki havalimanında patlama!

18-09-2023
Etiketler Süleymaniye Erbet Havalimanı Patlama
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Süleymaniye’nin Erbet ilçesindeki havalimanında bir patlama meydana geldi. Olayda Peşmerge Anti-Terör Birimi üyesi 3 kişinin hayatını kaybettiği 3'ünün de yaralandığı öğrenildi.

Bugün öğleden sonra saat 14:05’te Süleymaniye’nin Erbet ilçesindeki tarım amaçlı kullanılan havalimanında şiddetli bir patlama meydana geldi.

Rûdaw’a konuşan Erbet Nahyesi Müdürü Daban Muhammed, havalimanına insansız hava araçları ile saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Kürdistan Yurtseverler Birliği’ne (KYB) bağlı Anti-Terör Birimi üyesi 3 Peşmergenin hayatını kaybettiği saldırıda 3 Peşmerge de yaralandı. 

Yaralılar Süleymaniye’deki Peşmerge Hastanesi’ne kaldırılırken saldırı hakkında soruşturma başlatıldı.

Havalimanına giden Rûdaw muhabiri Nizar Ceza, patlama nedeniyle kabinlerden birinin tamamen yıkıldığını bildirdi.

Olaya ilişkin açıklama yapan Süleymaniye Valisi Heval Ebubekir, bölge ülkelerine Kürdistan Bölgesi ve Irak'ın egemenliğine saygı duyma çağrısında bulundu.

Ebubekir, “Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile federal hükümeti ve tüm siyasi partileri iç çekişmelere son vererek ülkenin egemenliğini korumaya çağırıyoruz” dedi.

Saldırıyı sert bir dille kınayan KYB Genel Başkanı Bafıl Tabalani de, bunun Kürdistan Bölgesi'ni “istikrarsızlaştırmayı amaçladığını” söyledi.

Talabani Irak hükümetini “Kürdistan topraklarını korumaya yönelik anayasal ve ulusal görevini" yerine getirmeye çağırdı.

  #Süleymaniye’nin Erbet ilçesindeki havalimanındaki patlamaya ilişkin ilk görüntüler

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli