Başbakan Barzani’den Mardin’deki saldırıya ilişkin açıklama

19-01-2023
Etiketler Mesrur Barzani Mardin Duhok Silahlı Saldırı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Mardin’de Kürdistan Bölgesi vatandaşı 4 kişinin katledildiği saldırıyı sert bir dille kınayan Başbakan Mesrur Barzani, Türkiye'ye "bu suçun nedenlerini bir an önce açığa çıkarması" çağrısında bulundu.

Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi vatandaşı 4 kişinin hayatını kaybettiği Mardin saldırısıyla ilgili bir açıklama yaptı.

“Maalesef dün gece Mardin’in Nusaybin ilçesi yolunda, Kürdistan Bölgesi vatandaşlarına yönelik saldırıda 4 kişi yaşamını yitirdimiş, 1 kişi de yaralanmıştır” diyen Barzani, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına başsağlığı yaralı vatandaşa da acil şifa diledi.

Barzani, “Bu suçu şiddetle kınıyor, Türkiye hükümetinden en kısa zamanda saldırının aydınlatılmasını ve suçluların yargı önüne çıkarılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Mardin’de Duhoklu vatandaşların aracına silahlı saldırı

Artuklu-Nusaybin kara yolunun Yeniköy mevkiinde Duhok plakalı araca dün akşam saat 01:00 sıralarında kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerce saldırı düzenlendi.

Saldırıda Duhoklu Abdullah Salih Mustafa Mamîsî (69) eşi Çimen Şahin Halid (75) ve kızları Hindirin Abdullah Salih (39) hayatını kaybederken Wahide Haydar Casım (63) ve oğlu Ahmed Celaleddin İbrahim Bêzelî (45) de yaralandı.

Midyat Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Wahide Haydar Casım burada tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Ahmed Celaleddin İbrahim ise Midyat Devlet Hastanesinde yapılan müdahalelerin ardın Elazığ Devlet Hastanesine sevk edildi ancak o da kurtarılamadı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli