DUHOK - Kani Masi kırsalında PKK-TSK arasında çatışma

19-07-2023
Kani Masi kırsalında PKK-TSK arasında çatışma
Kani Masi kırsalında PKK-TSK arasında çatışma
Etiketler Kanî Masi Duhok Amedi PKK TSK Çatışma
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Duhok’un Amedi ilçesine bağlı Kani Masi nahiyesi kırsalındaki TSK noktasına PKK'lilerce ateş açıldı. Askerlerin karşılık vermesi ardından çatışma yaşandı.

Kanî Masi'deki güvenlik kaynaklarının Rûdaw’a aktardığı bilgiye göre, saat 11.15’de, Duhok’un Amedi ilçesine bağlı Kani Masi nahiyesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait bir askeri noktaya PKK üyeleri tarafından roket atar ve ağır silahlarla ateş açıldı. 

Türk askerlerinin saldırıya karşılık vermesi üzerine yaklaşık yarım saat boyunca şiddetli çatışmalar yaşandı.

Güvenlik kaynakları çatışmalarda can kaybı olup olmadığı hakkında bilgi sahibi olmadıklarını kaydetti. 

Çatışmaya ilişkin TSK ve PKK kaynaklarından henüz bir açıklama yapılmad.  

2 yıl önce kurulan TSK’nın Kani Masi nahiyesi kırsalındaki stratejik öneme sahip askeri nokta, bir çok kez PKK’lilerin hedefi oluyor.

Öte yandan yaşanan çatışma ardından Barox Dağı’nda çıkan yangın büyük bir alana yayıldı. Çatışmalar nedeniyle henüz itfaiye timleri, yangının olduğu bölgeye intikal edemedi.

Ormanlık ve sarp arazide çıkan yangına müdahale edilmemesi halinde, yerleşim yerlerine sıçramasından ve bölgede yaşayan siviller için tehdit oluşturmasından endişe ediliyor.

Geçtiğimiz yıl, aynı bölgede araziye yerleştirilmiş el yapımı TNT türü patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 2 yabancı turistten biri yaşamını yitirmişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli