ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan SİHA saldırılarına ilişkin açıklama

19-09-2023
Rûdaw
Etiketler ABD ABD Dışişleri Bakanlığı Erbet Süleymaniye KYB KYB Genel Başkanı Bafıl Talabani
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – ABD Dışişleri Bakanlığı, Erbet ilçesindeki SİHA saldırılarına ilişkin, “Olup bitenlerden haberdarız” açıklamasını yaptı.

Rûdaw'ın dün Süleymaniye'nin Erbet ilçesindeki havalimanına yönelik SİHA saldırısına ilişkin sorusunu yanıtlayan ABD Dışişleri Bakanlığı Ofisi, olaydan hanerdar olduklarını ve detaylarla ilgili Iraklı kurumlarla irtibat halinde olduklarını bildirdi.

Açıklamada, “Olup bitenlerden haberdarız. Lütfen olayı araştıran Iraklı kurumlarla irtibata geçiniz"denildi. 

Ne olmuştu?

Dün öğleden sonra saat 14:05’te Süleymaniye’nin Erbet ilçesindeki tarım havalimanında şiddetli bir patlama meydana geldi.

Rûdaw’a konuşan Erbet Nahyesi Müdürü Daban Muhammed, havalimanına insansız hava araçları ile saldırı düzenlendiğini söylemişti.

Saldırı sonucu Kürdistan Yurtseverler Birliği’ne (KYB) bağlı Terör Mücadele Birimi üyesi 3 Peşmerge hayatını kaybetti, 3 Peşmerge de yaralandı.

Saldırıyı sert bir dille kınayan KYB Genel Başkanı Bafıl Talabani, bunun Kürdistan Bölgesi'ni “istikrarsızlaştırmayı amaçladığını” söyledi.

Talabani Irak hükümetini “Kürdistan topraklarını korumaya yönelik anayasal ve ulusal görevini" yerine getirmeye çağırdı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli