Efrinli baba 10 yıldır iki oğlundan haber alamıyor

19-11-2023
Efrinli baba 10 yıldır iki oğlundan haber alamıyor
Efrinli baba 10 yıldır iki oğlundan haber alamıyor
Etiketler Efrin IŞİD Rojava Türkiye Destekli Gruplar Suriye Milli Ordusu El Nusra
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Efrin’in Basilê köyü nüfusuna kayıtlı Genco ve Muhammed isimli iki kardeşten 10 yıldır haber alınamıyor. Ailesi çocuklarının Türkiye destekli grupların elinde rehin olduğundan şüpheleniyor.

2013’te Kürdistan Bölgesi’nde çalışan Genco Yehya Şebabo, kızının doğumuyla birlikte ailesini görmek amacıyla Efrin’e gitti.

O dönem Efrin, IŞİD ve Türkiye destekli cihatçı grupların kuşatması altındaydı. Genco Yehya Şebabo eşi, yeni doğmuş kızı, erkek ve kız kardeşiyle 28 Ağustos 2013’te Kürdistan Bölgesi’ne dönmek için yola çıktılar.

Aynı dönem Azez’de YPG ile IŞİD mensupları arasında şiddetli çatışmalar başladı.

IŞİD üyeleri,  Genco Yehya Şebabo ve ailesinin de içerisinde yer aldığı Efrin’den Kürdistan Bölgesi’ne gelmek için yola çıkan 25 otobüsü alıkoydu.

IŞİD üyeleri kadın ve çocukları serbest bırakırken, yetişkin ve erkek çocukları esir aldı. Esir alınan 25 Kürt gencinden 10 yıldır haber alınamıyor.

Kayıp 2 kardeşin babası Yehya Genco Şebabo, Haziran 2018 tarihli Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu’na bağlı grupların yayınladığı bir videoda iki oğlunu da gördüğünü söylüyor.

Videodaki esirler arasında yer alan oğullarını bulmak için başvurmadık yer bırakmadığını söyleyen Yehya Genco Şebabo, Dilbixwin Dara’nın sunduğu bültene bağlanarak oğullarının bulunması için kendisine yardım edilmesini istedi.

Çocuklarını arayan çaresiz baba Yehya Genco Şebabo,  "10 yıldır her iki oğlumdan bir haber alamıyorum. 28 Haziran 2013’te esir alındılar. Facebook üzerinden Haziran 2018’de Cebet El Nusra tarafından yayınlanan bir videoda büyük oğlum Genco’yu gördüm. Birçok yere sorduk. Ancak bir sonuç elde edemedik” dedi.

Yehya Genco Şebabo oğlunu bulmak umuduyla Azez, Bab ve Ria’ya kadar gittiğini söylüyor.  8 ay Azez ve Bab’da çocuklarının izini süren baba, çocuklarından hiçbir haber alamadan evine döndüğünü dile getiriyor.

Her iki oğlunun Türkiye destekli grupların elinde olduğuna inandığını söyleyen Yehya Genco Şebabo , çocuklarının Türkiye’ye mi yoksa SMO’nun kontrolündeki bölgelerdeki cezaevlerinde mi tutulduğunu bilemediğini belirtti ve kendisine yardım edilmesi çağrısında bulundu. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli