Duhok-Amedi'de bombardımanlar sürüyor: Köylüler zor şartlarda yaşıyor

20-10-2023
Rûdaw
Etiketler TSK Duhok Amedi Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Duhok (Rûdaw) – Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Duhok'un Amedi ilçesinde devam eden bombardımanı kırsal bölgelerde halkın yaşamını olumsuz etkiliyor. Kürdistan Bölgesi Hükümetine çağrıda bulunan köy sakinleri saldırıların durdurulmasını istiyor.

Duhok’un Amedi ilçesindeki bir köyde çobanlık yapan Ali Bargarayi geçtiğimiz günlerde TSK’ya ait helikopterlerin PKK’ye yönelik düzenlediği hava saldırısı nedeniyle kaldığı evin bahçesinin yandığını söyledi.

Rûdaw’a konuşan Ali Bargarayi, "Koyunlarımızın hepsi buradaydı. Yangın her iki tarafa da sıçradı. Yangına kısa sürede müdahale etmeseydik her şey alev alacaktı. Hükümetten bu meseleyi çözmesini istiyoruz" dedi.

Türkiye, son üç haftada Amedi’deki Sori Sêgirê, Çarçel, Çiya Reş ve Serê Alhu bölgelerine dört yeni askeri kontrol noktasına asker konuşlandırdı.

Rûdaw muhabirinin aktardığına göre, TSK’nın Metina Dağı eteklerinde PKK’ye yönelik bombardımanları nedeniyle köylüler korku ve endişe içerisinde yaşıyor.

Rûdaw’a konuşan Remzi Neheli, "Burada durumumuz çok kötü. Özellikle Sargalı, Guharze, Kani ve Mersteke köylerinin sakinleri çok kötü durumdalar" diye konuştu.

TSK 17 Nisan’da Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde PKK’ye yönelik karadan ve havadan “Pençe Kilit” adıyla askeri operasyon başlatmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli