Başkan Barzani'nin ofisinden Efrin'deki saldırıya kınama

21-03-2023
Etiketler Başkan Barzani'nin ofisi Efrin Newroz 2023
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başkan Barzani'nin ofisi Merkezi, Efrin’in Cinderes ilçesindeki Newroz kutlamalarına yönelik saldırıyı şiddetle kınadı.

Başkan Barzani ofisi, Efrin’in Cindires ilçesinde Newroz kutlamalarında ateş yakan sivillerin üzerine Türkiye  destekli bir grubun ateş açması sonucu 4 Kürt hayatını kaybettiği saldırıyı şiddetle kınadı.

Başkan Barzani ofisinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Depremden etkilenen Cindires'te silahlı bir grubun, temel haklarını kullanarak ulusal bayramları olan Newroz'u kutlamak için bir Kürt ailenin dört ferdini öldürüp üç kişiyi yaralayarak işlediği menfur suçu şiddetle kınıyoruz.

Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu menfur suçu işleyenlerin adil bir şekilde cezalandırılması için ilgili taraflarla birlikte her türlü çabayı göstereceğimizi beyan ederiz.”

Efrin’e bağlı Cindires ilçesinde Ceyş El Şarkiye Grubu’nun Newroz ateşi yakarak kutlama yapanlara ateş açmasıyla 4 Kürt hayatını kaybetmiş, 2 Kürt de yaralanmıştı.

Rûdaw'a bilgi veren yerel kaynaklara göre, saldırıda aynı aileden Ferhan Osman (43), İsmail Osman (38), Muhammed İsmail (18) ve Muhammed Osman (42) hayatlarını kaybetti.

Saldırı nedeniyle Efrin'de ulusal yas ilan edilirken, birçok merkezde Kürdistan bayrağı ile protestolar düzenlendi. Efrin'deki protestolarda Kürtler için uluslararası koruma talep edildi.

Suriye Geçici Hükümeti Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, saldırının faillerinin yakalandığı duyuruldu.

Öte yandan Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesrur Barzani, Efrin’deki saldırıyı kınayarak sorumluların ortaya çıkarılarak yargılanması çağrısı yapmıştı.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, Efrin’in Cindires ilçesindeki Newroz kutlamalarında 4 Kürt sivilin yaşamını yitirmesine neden olan saldırıyı kınayarak, bu tür saldırıların önünün alınması çağrısı yaptı.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) de faillerin yakalanması için Suriye Geçici Hükümeti’ne talimat verildiğini açıklamıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli