Heseke’de IŞİD saldırısı: DSG’den kente büyük takviye

22-01-2022
Etiketler Heseke DSG
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Rûdaw muhabiri, Heseke’de henüz istikrarın sağlanamadığını, yer yer çatışma yaşandığını bildirirken pek çok DSG üyesinin kente takviye olarak geldiğini kaydetti.  

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Rojava’nın Heseke kentinde bulunan Geweran Hapishanesi’nde patlama meydana geldiğini, bu saldırının IŞİD'li mahkumları serbest bırakmaya yönelik bir girişim olduğunu kaydetmişti.

DSG, cezaevinden firar girişimi sonrasında başlayan çatışmaların devam ettiğini ve çalışmalarda 5 IŞİDlinin öldürüldüğünü, 89 firarinin de yakalandığını duyurmuştu.

Rûdaw muhabiri Berzan Ferman kentte henüz istikrarın sağlanamadığını, yer yer çatışma yaşandığını bildirirdi. Ayrıca pek çok DSG üyesinin kente takviye olarak geldiği kaydedildi.

Rûdaw’ın edindiği bilgilere göre IŞİD’e Karşı Uluslararası Koalisyon’a ait uçaklar belli mevzileri hedef olarak alırken helikopterler de destek veriyor.

DSG, şimdiye kadar cezaevinden firar eden 100’den fazla IŞİD’linin ele geçirildiğini bildirdi.

Rûdaw muhabiri ayrıca çatışmaların yoğunlaştığı mahallelerden halkın kaçtığını kaydederken, şu ana kadar 30 IŞİDlinin öldürüldüğünü söyledi.

Pentagon Sözcüsü John Kirby de yaptığı açıklamada “DSG cezaevinde durumu kontrol etmeye çalışırken biz de hava saldırıları ile destek verdik. ABD, IŞİD tehlikesinin henüz geçmediğinin farkında ve bu husus üzerinde duruyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Rûdaw

Kürdistan ve Iraklı şahsiyet ve kurumlar Webby Ödülü alan Rûdaw'ı tebrik etti

Rûdaw Medya Grubu tarafından hazırlanan Korowai belgeseli dün gece ABD’nin New York kentinde düzenlenen törenle Webby Ödülü aldı. Bu küresel ödül nedeniyle Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki medya, siyasi parti ve hükümet yetkilileri Rûdaw'ı tebrik etti.