Diyarbakır, Şırnak ve Mardin’de sokağa çıkma yasağı

25-07-2018
Rûdaw
Etiketler Diyarbakır Şırnak Mardin Yasak
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Diyarbakır, Şırnak ve Mardin valilikleri, güvenlik ve bazı ilçelerideki operasyonlar nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı.

 

Şırnak’ta 7 bölge ‘özel güvenlik bölgesi’ ilan edildi.

 

Şırnak Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Güçlükonak ilçesine bağlı 7 bölge 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi olarak ilan edildi. Sivillerin bölgeye giriş ve çıkış yapması yasaklandı.

 

Yasak bugünden itibaren başlayıp 8 Ağustos’a kadar sürecek.

 

Özel güvenlik bölgesi olarak ilan edilen bölgeler şunlardır: Piştaşiketri Deresi, Badabi Tepeleri, Dulagevr Dere’sinin güney batısı, Zivi Mağraları, Cahto Tepe, Kurik Tepe, Soğucak mahallesi 1 km. kuzeyi kırsal alanları.

 

Diyarbakır’da operasyon

 

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinin kuzey bölgesine düzenlenecek askeri operasyon öncesi Yaylak Mahallesi ve bağlı yedi mezrada bugün saat 11.00’den itibaren geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

 

Yazılı bir açıklama yapan Diyarbakır Valiliği, “Simetok, Dalideri, Akçana ve Derik mezralarında ilan edilen yasağın ‘ikinci bir duyuruya kadar’ süreceği belirtildi.

 

Nusaybin’in iki mahallesinde yasak

 

Mardin Valiliği de Nusaybin ilçe kırsalında bulunan Yavruköy ve İlkadım mahallerinde “sokağa çıkma yasağı” ilan etti.

 

Valiliğin yazılı yaptığı açıklamasında, operasyon icra edileceği gerekçesiyle ilan edilen yasağın ‘ikinci bir duyuruya dek’ süreceği duyuruldu.

 

Yasak ilan edildikten sonra mahalle kırsalında çok sayıda asker ve korucunun katılımıyla hava destekli operasyon başlatıldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli