IŞİD saldırısında 5 Peşmerge şehit oldu

28-11-2021
Etiketler Mardin Peşmerge IŞİD Süleymaniye
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Süleymaniye’de IŞİD’in düzenlediği saldırıda 5 Peşmerge şehit oldu, 4 Peşmerge yaralandı.

IŞİD mensupları dün gece, Süleymaniye’nin Germiyan Özel İdaresi Kifri ilçesine bağlı Kuleco kasabasında Peşmerge 5’inci Piyade Tugayı mevzilerine saldırdı.

Peşmergenin karşılık vermesi üzerine yaşanan çatışmada 4 Peşmerge yaralandı.

Yola döşenen el yapımı patlayıcı ise çatışma esnasında bölgeye takviye giden Peşmerge aracının geçişisi sırasında infilak etti. Araçta bulunan 5 Peşmerge şehit oldu.

Çatışmanın ardından bu sabah bölgeye giden Peşmerge Germesêr Cephesi Komutanı Mahmud Sengawi, burada incelemelerde bulundu.

Rûdaw muhabirine konuşan Sengawi, “Bu kayıpların sorumlusu en başta biziz. Çünkü bir aydan beridir böyle bir saldırı olacağıan dair uyarıda bulunuyoruz. Belli ki yeterince tedbir alınmamamış. Diğer cephelerde Peşmerge mevzileri kale gibi korunuyorken, burada bir ihmal yaşandığı görülüyor. IŞİD savaşı boyunca defalarca bu yolda beni mayınla öldürmek istediler. Ayrıca, defalarca bu yolun güvenliği ve temizlenmesi konusunda uyarıda bulunduk. Şimdi patlama oldu, yeni mi temizlenecek, güvenlik önlemi alınaca? dedi.

Rûdaw muhabirinin, “IŞİD’liler, Peşmerge ile Irak ordusu arasındaki bölgede güvenlik boşluğundan mı yararlanıp bu saldırıları yapıyor?” sorusuna Mahmud Sengawi, “Hayır, güvenlik boşluğu yok. İşte Irak ordusu iki adım ötede. IŞİD’liler Peşmergenin kontrolü altındaki bölgelerde barınamıyor. Ama Irak ordusunun kontrolü altındakibölgelere bel bağlıyor, barınıyor, akşam olunca da gelip böyle bize saldırıyorlar” diye konuştu.

Peşmerge komutanlarından Beseri, sert çatışmaların yaşandığını belirtmişti

Peşmerge komutanlarından albay Bahtiyar Beseri, Süleymaniye’nin Kifri ilçesine bağlı Kuleco kasabasında IŞİD mensuplarının dün akşam  Peşmerge mevzilerine saldırı girişiminde bulunduğunu açıklamış, “Güçlerimiz mevzilerinde saldırıya karşılık veriyor. Sert çatışmalar yaşanıyor. Bölgeye takviye birlikler intikal ettirildi” ifadelerini kullanmıştı.

Hayatını kaybeden Peşmergelerin isimlerinin İsmail Muhammed Ferec, Neberd Said, Emin Hüseyin, İbrahim Baram ve Aras Semin olduğu öğrenildi.

 

Peşmerge 5’inci Piyade Tugayı komutanlarından Meriwan Azad da “Teröristler bugün akşam 22:15’te Peşmerge vezilerine yönelik bir saldırı girişimide bulunmuş. Yaşanan çatışmada 4 Peşmerge yaralanmıştır. Ayrıca Peşmergeye ait bir araç da mayına çarpmıştır. Çatışmalar devam ediyor” diye bildirmişti.

Peşmerge Bakanlığı açıklama yapmıştı

Öte yandan Peşmerge Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “IŞİD teröristleri Keleco’da Peşmerge 5’inci Piyade Tugayı’na bağlı bir askeri noktaya korkakça bir saldırı girişiminde bulunmuştur. Peşmerge saldırıya sert bir şekilde yanıt vermiş ancak ne yazık ki 4 Peşmerge yaralanmıştır” denilmişti.

 Bugün ise saldırıda 5 Peşmergenin şehit olduğu bildirildi. Rûdaw muhabiri Huner Hamit'in aktardığına göre Peşmergeler saldırı esnasında yaşanan patlamada hayatını kaybetti. 

Şehit Peşmergelerin Şarezor ilçesinden olduğu kaydedildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Rûdaw

Protesto nedeniyle Erbil-Süleymaniye yolu trafiğe kapatıldı

Yaklaşık bir haftadır bozuk yolların onarılması talebiyle protesto düzenleyen vatandaşlar bugün Erbil-Koye-Süleymaniye kara yolunu trafiğe kapattı. Yük kamyonları ve tankerlerin geçişine izin verilmeyince her iki tarafta uzun kuyruklar oluştu.