Kerkük'teki polis saldırısının arkasında IŞİD çıktı

28-12-2023
Rûdaw
Etiketler IŞİD Kerkük Polis
A+ A-

Kerkük (Rûdaw) - Kerkük’te bir polis memurunun hayatını kaybettiği biri polis 3 kişinin de yaralandığı saldırının arkasında IŞİD’in olduğu ortaya çıktı.

Rûdaw muhabiri Herdi Muhammed’in güvenlik kaynaklarına dayandırdığı bilgilere göre Kerkük’te polislere yapılan saldırının arkasında IŞİD’in olduğu ortaya çıktı.

Herdi Muhammed, Kerkük Güvenlik Güçleri’nin soruşturması sonrası saldırıya uğrayan polis memurunun IŞİD tarafından öldürüldüğü tespit edildiğini aktardı.

Kerkük Polisi’nden yapılan açıklamada, “Kerkük'te bir polis memurumuzun öldürülmesi bir terör eylemidir. Polislerimiz görevlerinin başındaydı, pazardan geçerken saldırıya uğradılar” denildi.

Rûdaw muhabiri Herdi Muhammed, saldırıyı gerçekleştiren IŞİD mensuplarının bir süre polis memurlarını izlediğini Pazar yerinde saldırıyı gerçekleştirdiklerini aktardı.

Olay saat 11.16’da Kerkük’ün en işlek alışveriş merkezi olan Lenge Pazarında meydana geldi.

Rûdaw'a ulaşan güvenlik kamerası görüntülerinde, arkadan polis memuruna yaklaşan bir kişinin montunun içinden çıkardığı tabancayla polis memuruna ensesinden ateş açtığı, daha sonra çevredeki sivillere kurşun yağdırarak olay yerinden kaçtığı görülüyor.

Edinilen bilgilere göre, saldırıda polis memuru hayatını kaybetti, biri polis 3 kişi de yaralandı.

Bölgedeki güvenlik kameralarında, saldırganların iki kişi olduğu ve maske taktıkları tespit edildi.  

Olay yerine gelen Kerkük Polis Müdürü Kawe Xerib gazetecilere yaptığı açıklamada "Görev başında olan ve pazara ihtiyaçlarını karşılamak için gelen 2 polise arkadan yaklaşan bir kişi ateş açıyor ve polislerden biri hayatını kaybediyor. Henüz saldırının nedenini bilmiyoruz. Olay hakkında incelemelerimiz sürüyor. Bu kentte suç işleyen hiç kimse kanunlardan kaçamaz. Suçluları yakalama çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Polis Müdürü Xerib, yaralıların sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli