Duhoklu genç Lübnan'da öldürüldü: Failler İstanbul'a mı kaçtı?

30-12-2023
Rûdaw
Etiketler İmam Bıçakla öldürme Çorum Lübnan Duhok Kürt Dubai BAE
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Duhoklu Kürt gencin cesedi Lübnan’ın Kasrawan bölgesinde bulundu. Lübnan polisi cinayete ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 7 şüphelinin arandığını açıkladı.

Duhoklu Azad Ahmet Hasan, yeni bir iş için resmi çalışmalarda bulunmak üzere gittiği Dubai’den 4 Aralık 2023’te Lübnan’ın başkenti Beyrut’a gitmek üzere yola çıkmış o tarihten sonra kendisinden haber alınamamıştı.

Rûdaw’a konuşan Azad Ahmet Hasan’ın kardeşi Erşad Ahmet Hasan, kardeşinden haber olamadıkları için Dubai’ye beraber gittiği arkadaşıyla irtibata geçtiklerini söyledi.

Erşad Ahmet Hasan, “Kardeşim Beyrut'ta gitmek üzere yola çıkmış. Aramasını bekliyordum ama bir daha kendisinden haber alamadım. 24 saat geçti yine bir haber olmayınca endişelenmeye başladık. Arkadaşını aradım ve konuştuk, Azad Beyrut’a gitmek isteyince yanındaki arkadaşı Dubai’den Erbil’e dönüyor” dedi.

“08 Aralıktan bu yana Azad’tan haber alınamıyordu”

Azad’ın başına bir şey gelmiş olabileceğinden endişe ettiklerini bu nedenle 8 Aralık günü ’te Beyrut’a gittiğini anlatan Erşad Ahmet Hasan, “Güvenlik güçleri kardeşimi bulmak için soruşturma başlattı ve Beyrut Havalimanı çıkışında birkaç kişi ile görüldüğünü aktardılar. Kardeşimin akıbeti birkaç gün daha belirsizliğini korudu” diye konuştu.

Lübnan’daki güvenlik güçlerinin kapsamlı soruşturması için mahkemeden karar çıktığını belirten Erşad Hasan, “Yapılan araştırmalar neticesinde kardeşimin öldürüldüğünü söylediler” dedi.

Azad Ahmed Hasan

Lübnan güvenlik güçleri, Kasrawan bölgesindeki Baqatuta köyünde Azad Ahmad Hasan adındaki gencin cesedinin bulunduğunu farklı ülke vatandaşları olan bir grup tarafından öldürüldükten sonra köydeki bir araziye gömdüklerini açıkladı.

Öte yandan şüphelilerden bazılarının İstanbul'a kaçtığı ve Interpol tarafından arandığı belirtiliyor.

Lübnan medyasında yer alan haberlere göre, dördü Iraklı, iki Türk ve bir Lübnanlı olmak üzere yedi kişi Azad’ın ölümüyle suçlanıyor. Türkiye ve Irak'taki Interpol, Azad’ın ölümüyle bağlantısı olan şahısların yakalanması için tutuklama emri çıkardı.

“Öldürdükten sonra cesedini yakmışlar”

Lübnan polisi Azad’ın cenazesini bulduklarını kardeşi Erşad’a bildirdikten sonra Adli Tıp Kurumu’nda teşhis yapmasını istedi.

Cenazeyi teşhis etmek için Beyrut’ta Adli Tıp Kurumu’na giden Erşad şunları söyledi:

“29 Aralık'ta kardeşimin cenazesini teşhis etmeye gittim. Yapılan incelemelerden sonra cenazenin kardeşim Azad’a ait olduğu ortaya çıktı. Onu öldürdükten sonra cenazesini de yakmışlar.

Kardeşim birkaç yıl önce Avrupa’dan dönmüş burada (Duhok’ta) işinde gücünde biriydi. Daha önce İsveç’te yaşıyordu kimseyle bir sorunu yoktu. Bir süredir Süleymaniye’de biri ile tanışıp iş yapmaya başladılar, o şahısla birlikte Dubai ve Lübnan’a gitmişti. Daha sonra o geri döndü. Kardeşimin akıbetiyle ilgili soru sorduğumuzda her seferinde bize farklı şeyler anlatıyor.

Güvenlik kurumları bana çok sayıda şüphelinin İstanbul'a kaçtığını, bir tanesinin Iraklı olduğunu söyledi. Tutuklanmalarını bekliyoruz. Cenazesi teslim edildikten sonra kendisiyle birlikte Dubai'ye giden kişi hakkında suç duyurusunda bulunacağız.”

Azad Ahmed Hasan

Azad Ahmed Hasan’ın cenazesinin yılbaşından sonra Duhok'a getirilmesi bekleniyor. Azad'ın yakınları, şüphelilerin tutuklanmasını talep ediyor.

Konuya ilişkin Duhok ve Süleymaniye güvenlik güçlerinden şu ana kadar bir açıklama yapılmadı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli