VİDEO - Kobani’de kurulan Türkiye sol örgütü...

31-01-2015
Hikmet Durgun
Rûdaw
Rûdaw
A+ A-

Kobani (Rudaw) - Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) Sözcüsü Harun Yoldaş, örgütü 2 ay önce Rojava’nın Kobani kentinde kurduklarını söyledi.

 

Rûdaw’a Kobani’deki karargahlarında konuşan BÖG Sözcüsü, yaklaşık 2 aydır Kobani’de olduklarını belirterek, “Kobani’deki direnişi Türkiye’ye, Türkiye’deki direnişi Kobani’ye yaymak için buraya geldik ve 2 aydır burada YPG çatısı altında savaşıyoruz” dedi.

 

Harun Yoldaş, amaçlarını, “Türkiye işçi sınıfının ve ezilen Kürt halkının ezilen Ortadoğu halklarının mücadele birliğini yaratıp, burada çete ve emperyalistlere karşı mücadele etmek” olarak ifade etti. Yoldaş, şöyle konuştu:

 

“Bugün Kobani’deyiz, yarın Cizre ve ondan sonra Şengal’de olacağız. İşçi sınıfı ve ezilenlerin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Yoldaş, şöyle devam etti:

 

“Emperyalizmin yerli işbirlikçileri DAİŞ vasıtasıyla Kobani’ye geldi ve buradaki devrimi, alternatif yaşamı boğmaya çalıştı. Kobani’de çeteler püskürtüldü. Tabii işimiz bitmedi. Bu çeteleri ve onun yerli işbirlikçilerle nerede olursa olsun, onlarla savaşmaya devam edeceğiz.”

 

BÖG’ün Kobani’de kurulduğunu ve Kobani için kurulduğunu dile getiren Yoldaş, “İlk pratiği Kobani sürecinde verdik. Kobani’de herhangi bir kaybımız olmadı ama yoldaşlarımız defalarca ölümden döndü, yaralandı” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli