Videoda Kürtçe konuşan kadın Mehmet Şimşek’in annesi mi?

05-06-2023
Etiketler Mehmet Şimşek Batman Hazine ve Maiye Bakanı
A+ A-

Haber Merkezi - Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Batmanlı Mehmet Şimşek’in sosyal medyada paylaşılan bir videosu son günlerde yeniden gündem oldu. Mehmet Şimşek’in karşılıklı oturup Kürtçe sohbet ettiği kadının annesi olduğu iddia edildi.

Teyit'in incelemesine göre videodaki kadın, Mehmet Şimşek’in 2012 yılında Maliye Bakanlığı döneminde Batman’ın Hasankeyf ilçesinde ziyaret ettiği Havva Bahçeçi.

Şimşek, Twitter ve YouTube hesaplarında Havva Bahçeci’yle olan video ve fotoğraflarını paylaşmıştı.

Videodaki kadın Şimşek’in annesi değil

Teyit'in incelemesine göre, videoyla ilgili anahtar kelimelerle bir arama yapıldığında görüntülerin 2012 yılından olduğu anlaşılıyor. 2012 yılında Maliye Bakanı olan Mehmet Şimşek, Batman’ın Hasankeyf ilçesine bir ziyarette bulunmuştu. Şimşek ilçede yaşayan 100 yaşındaki Havva Bahçeci'yi de ziyaret etmişti.

Sosyal medyada paylaşılan videonun uzun hali Mehmet Şimşek’in YouTube hesabında da yer alıyor.

Videoda Şimşek’in Havva Bahçeçi’yle zaman zaman Kürtçe konuştuğu, zaman zaman da etrafındakilere Kürtçeden Türkçeye konuşulanları çevirdiği görülüyor.

Havva Ana tam 100 yaşında

Şimşek, 29 Temmuz 2012’de Twitter hesabından, “Havva Ana tam 100 yaşında; sohbet ise yüzyıllık bir tat oldu yüreğimde...” notuyla Havva Bahçeci’yle olan fotoğrafını paylaşmış.

Şimşek, annesini beş yaşında kaybetmiş

Mehmet Şimşek’in hayat hikayesine kendi adına açılmış resmi sitesinden ulaşılabiliyor. Buradaki notlarda Şimşek’in annesini beş yaşındayken kaybettiği bilgisi yer alıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli