Kürt kadın avukat her yaz longboard meraklılarını eğitiyor

09-03-2024
Jikal Hasan
Jikal Hasan
Etiketler Jikal Hasan longboard Almanya Diaspora
A+ A-

Diaspora (Rûdaw) - Almanya’da yaşayan Kürt avukat Jikal Hasan, bir yandan da longboard yapıyor. 2023 yılında Hamburg Longboard Açık’ta şampiyon olan Jikal Hasan, her yaz bu sporun meraklıları için akademi açıyor.

Jikal Hasan aslen Süleymaniyeli bir ailenin çocuğu. Ailesi ile 1996’da Almanya’nın Hanover kentine taşınan Jikal, Berlin’de 2020’de hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra avukat oldu.

Günlük yaşamda kay kay (longboard) kullanan Jikal, bu işi profesyolliğe kadar götürdü ve 2023 yılında Hamburg’da düzenlenen Longboard Açık’ta şampiyon oldu. Jikal Hasan ayrıca longboard meraklıları için de bir akademi kurdu.

Rûdaw TV’de Hêmin Abdullah’ın sunduğu Diaspora programına konuk olan Jikal Hasan, “Bedenim ve fiziğim el verdiği sürece longboard yapacağım” dedi.

2021 yılından beri profesyonel bir şekilde bu sporu yaptığını anlatan genç kadın, “Akademimizde sadece longboard yapmıyoruz. Ayrıca yoga yapıyoruz, bedenlerimiz üzerindeki kontrol için. Yine hareket edip dans ediyoruz. Daha fazla kadınlar katılıyor” diye konuştu.

Jikal Hasan günlük hayatta çektiği videoları 200 binden fazla takipçisi olan Instagram hesabından da paylaşıyor.

Jikal Hasan, “2020’de hukuku bitirdim, o zamana kadar da sosyal medyada herhangi bir paylaşımım yoktu. Çünkü dersler ağırdı, yoğundum. Ama longboarda başladıktan sonra Instagram hesabı açtım ve videolarımı paylaşmaya başladım. Şimdilik hukuk diplomamı çerçeveleyip duvara asmışım ama ileride bu mesleğime döneceğim” diye anlattı.

Süleymaniye’den geldiğinde henüz 5 yaşında olduğunu belirten Jikal Hasan, “Biz çok güzel bir kültüre sahibiz. İnsanlarla iç içeyiz, sıcak kanlıyız. Almanlar böyle değiller. Annem dilimizi ve kültürümüzü unutmayalım diye üzerimize çok titredi. Ayrıca Kürt kadınları zeki ve çok yaratıcı. Ben bunu annemde de gördüm ve bunun bana enerji verdiğini düşünüyorum” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli