Londra’da ‘Doğu Kürdistan’ etkinliği

16-10-2016
Rûdaw
Etiketler Koçgiri Kültür Merkez Doğu Kürdistan Günler Londra
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – İngiltere’nin Başkenti Londra’da, Koçgiri Kültür Merkezi tarafından, 29 - 30 Ekim “Doğu Kürdistan Günleri” (İran Kürdistanı) tanıtım etkinliği düzenlenecek.

 

 

Etkinlik koordinasyon grubu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Londra’da Kürdistan’ın doğusunu (İran Kürdistanı) Batı bölgesine tanıtmak amacıyla Koçgiri Kültür Merkezi’nde iki günlük bir kültürel, tarihi ve coğrafik tanıtım günlerinin yapılacağı belirtildi.

 

 

Açıklamada şöyle denildi:

 

“Düzenlenecek etkinlikte, Doğu Kürdistan’ın tarihi şahsiyetleri, coğrafyası farklı harita, resim ve kitapların sergilenmesiyle tanıtılmayı amaç edinmiştir.”

 

29 Ekim Londra saati ile 14:00’da düzenlenecek etkinlikte ayrıca, moderatörlüğünü Politika ve Uluslararası ilişkiler uzmanı ve Ortadoğu araştırmacısı Deniz Çifçi’nin yapacağı “Rojhilat’ın Tarihi ve Günümüz Durumu” konulu bir oturum da yapılacak.

 

Tanıtım konuşmasını, Doğu Kürdistanlı siyasetçi Rambod Lotfipoor’in yapacağı oturumda ayrıca, Doğu Kürdistanlı akademisyen ve aktivist Bayan Karimi ve Doğu Kürdistanlı öğretim üyesi Hemin Seyedi de katılacak.

 

 

Doğu Kürdistanlı yönetmenlerden 3 kısa filmin yanı sıra, Nahid Ghobadi’nin 2012 yapımı “111 Kız”adlı filmin de gösterileceği,  etkinlikte Bergüzar Erdoğan, Hatice Yeşil, Salman Aybars ve Genco Özkan’da müzik dinletisi yapacak.

 

 

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli